Nogomet

Bosna i Hercegovina bit će sparing partner Engleskoj u pripremama za Euro

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 06.02.2024.
Bosna i Hercegovina bit će sparing partner Engleskoj u pripremama za Euro
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Engleske odigrat će prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine, te Islanda u sklopu priprema za ovogodišnje Europsko prvenstvo u Njemačkoj, objavio je Engleski nogometni savez (FA).

Aktualni europski doprvaci dočekuju BiH 3. lipnja na St. James Parku, a četiri dana kasnije odmjerit će snage protiv Islanda na stadionu Wembley.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Englezima će to biti prva utakmica na St James Parku nakon 2005. i pobjede 2:0 protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i njihov ukupno osmi nastup u Newcastleu. Ovo će biti i prva utakmica Engleske protiv BiH.

"Raduje nas što se vraćamo u Newcastle koji je sinonim za nogomet u ovoj zemlji. Igrat ćemo i na Wembleyu dajući našim obožavateljima priliku da nas isprate prije nego što krenemo u Njemačku na još jedno uzbudljivo ljeto," kazao je engleski izbornik Gareth Southgate.

Engleska će na EURO 2024. igrati u skupini C u kojoj su još Danska, Slovenija i Srbija.

Reprezentacije Islanda i BiH koncem ožujka igrat će u play-offu za plasman na EP. Island će u polufinalu igrati protiv Izraela 21. ožujka, dok će BiH odmjeriti snage protiv Ukrajine. Pet dana kasnije je finale, a pobjednik ide na EP.

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!