Nogomet

Jordanska bajka traje, preko Južne Koreje prošao je u finale Azijskog kupa

Mihaela Bradovski • utorak, 06.02.2024.
Jordanska bajka traje, preko Južne Koreje prošao je u finale Azijskog kupa
Foto: EPA

Reprezentacija Jordana igrat će u finalu Azijskog kupa. Jordan je u polufinalu šokirao Južnu Koreju i prvi put prošao u finale ovog natjecanja…

Već plasmanom u polufinale Azijskog kupa, Jordan je ostvario povijesni uspjeh, nikada ranije nije otišao dalje od četvrtfinala. No tu se nije zaustavio, u polufinalu je svladao i Južnu Koreju.

Igraj na Azijski kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Reprezentacija pod vodstvom Jürgena Klinsmanna došla je do polufinala, ali nije oduševila. Upisala je samo jednu pobjedu u 90 minuta i to protiv Bahreina dok je remizirala s Jordanom i Malezijom. U nokaut fazi je hodala po rubu poraza protiv Saudijske Arabije i Australije, ali je uspjela izvući produžetke i kasnije izboriti prolaz.

Protiv Jordana je imala inicijativu, ali je na kraju ipak poražena. Koreja je bila vrlo jalova prema naprijed dok je s druge strane Jordan znao iskoristiti prilike koje su mu se pružile.

Kod oba gola Južna Koreja je gubila loptu, a Jordan iz tranzicije dolazio do pogodaka.

Poveo je u 53. minuti kada je Al Tamari dobro pronašao Al Naimata koji je lakoćom zabio za vodstvo. Niti 15 minuta kasnije Al Tamari je iz uloge asistenta prešao u ulogu strijelca, dobro je pucao izvana i zabio za konačnih 2:0.

Jordan će u finalu igrati protiv Irana ili Katra.

FOTO: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!