Ostali sportovi

Santiago Bernabeu po prvi puta domaćin utakmice NFL-a

HINA, Petar Jenjić • subota, 10.02.2024.
Santiago Bernabeu po prvi puta domaćin utakmice NFL-a

Na Santiago Bernabeu će se 2025. godine odigrati jedna utakmica NFL-a. Madrid će tako postati jedan u nizu gradova koji će biti domaćin spomenutog natjecanja...

Glavni grad Španjolske Madrid 2025. godine postat će četvrti europski grad koji će ugostiti neku utakmicu američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL), a susret će se odigrati na stadionu Santiago Bernabeu, domu Reala.

Igraj na Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi europski grad koji je ugostio NFL utakmicu bio je London još 2007. godine, a do sada je u glavnom gradu Velike Britanije odigrano 36 NFL dvoboja, najviše na Wembleyu, nekoliko njih na Twickenhamu, a od 2019. domaćin je i novi stadion Tottenham Hotspura. 2022. godine odigrana je prva NFL utakmica u Njemačkoj, na Allianz Areni u Münchenu, dok se ove godine na popis upisao i Frankfurt.

"Dolazak NFL-a na Santiago Bernabeu je važan događaj u sportskoj povijesti. Ova strateška suradnja ojačat će naša dva brenda na globalnoj razini, a bit će entuzijastično pozdravljena od milijuna ljudi na svim kontinentima", objavio je predsjednik madridskog Reala Florentino Perez.

Osim u Europi, utakmice NFL lige do sada su se igrale i na stadionu Azetca u Ciudad de Mexicu, a za 2024. je dogovorena i prva utakmica u Južnoj Americi. 6. rujna će na stadionu Corinthiansa u Sao Paulu Philadelphia Eaglesi biti domaćini zasad još nepoznatom suparniku. Sljedeće godine igrat će se još jedna utakmica u Brazilu, a za njeno domaćinstvo uz Sao Paulo konkurira i Rio de Janeiro, odnosno mitski stadion Maracana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!