Košarka

Steve Kerr postaje najplaćeniji trener u povijesti NBA lige

Petar Jenjić • nedjelja, 25.02.2024.
Steve Kerr postaje najplaćeniji trener u povijesti NBA lige
Foto: EPA

Steve Kerr potpisao je produženje ugovora s Golden State Warriorsima na još dvije sezone. U njima bi trebao zaraditi ukupno 35 milijuna dolara...

Golden State Warriorsi potpisali su sa Steveom Kerrom novi dvogodišnji ugovor u vrijednosti 35 milijuna dolara. Time će postati najplaćeniji trener u povijesti NBA lige, objavili su njegovi agenti za ESPN.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kerrov aktualni ugovor isticao je na kraju ove sezone, a novi će vrijediti do kraja sezone 2025./26. Poklapa se s krajem ugovora koji ima prva zvijezda momčadi, Stephen Curry.

Gregg Popovich na godišnjoj razini zaradi više, ali on, uz trenersku, obnaša i funkciju predsjednika. S druge strane, Erik Spoelstra je s Miami Heatom potpisao na osam godina koja će mu donijeti 15 milijuna dolara po sezoni.

Mjesecima su trajali pregovori između generalnog menadžera Warriorsa Mikea Dunleavyja Jr. i trenerovih predstavnika. Željeli su zadržati trenera koji ima 65.5 posto pobjeda čime je na petom mjestu u NBA povijesti.

Steve Kerr je kao igrač osvojio pet naslova NBA prvaka, a s Warriorsima, čiji je trener od 2014. godine, uzeo je četiri prstena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!