Zimski sportovi

KHL: Nakon iznenađenja u prvoj utakmici, Dinamo mora doći do pobjede

Mario Borko • ponedjeljak, 18.03.2024.
KHL: Nakon iznenađenja u prvoj utakmici, Dinamo mora doći do pobjede
Foto: Dea Sajko

U drugoj utakmici četvrtfinala KHL lige Dinamo Moskva u svojoj dvorani dočekuje Traktor Čeljabinsk. Prvi dvoboj završio je iznenađujućom pobjedom gostiju i domaćini u ovoj jednostavno nemaju pravo na kiks…

Reprezentativna stanka u nogometu ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu uvijek teško pada. Ipak utjehu mogu pronaći u drugim sportovima, a jedan od njih je hokej na ledu. U tijeku je završnica KHL lige, a u drugoj utakmici četvrtfinala sastaju se najbolja momčad regularnog dijela sezone Dinamo Moskva i Traktor Čeljabinsk koji je u osmini finala iznenađujuće izbacio Ufu, a u prvom dvoboju u ruskoj prijestolnici priredio je novo iznenađenje, slavio je s 2:4 i tako na Moskovljane stavio veliki pritisak uoči druge utakmice.

Igraj na utakmice KHL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Traktor je do vodstva u seriji stigao sjajnom igrom u prvoj trećini. Iako je Dinamo poveo, momčad iz Čeljabinska je do kraja prve trećine okrenula rezultat u svoju korist i povela s 1:3. U drugoj su otišli na pokazalo se nedostižnih 1:4. Moskovljani su do kraja druge dionice igre uspjeli smanjiti, ali u trećoj su mreže mirovale i završilo je 2:4. Bez obzira na iznenađenje Dinamo je i dalje favorit i u drugoj utakmici jednostavno mora obraniti domaći teren. Da će serija biti neizvjesna sugerirali su i rezultati iz regularnog djela sezone jer iako je klub iz prijestolnice upisao dvije pobjede, oba susreta su bila vrlo izjednačena, a jedan se odlučivao nakon raspucavanja.

Dinamo je drugi najtrofejniji ruski klub u povijesti. Do sad su 11 puta bili prvaci države, a 19 puta su gubili u finalu. Dakako najviše titula ima gradski rival CSKA, čak 37, a k tome je osvojio četiri od posljednjih pet prvenstva. Aktualni prvaci su imali sezonu za zaborav i ispali su već u osmini finala i tu se otvara velika prilika za Dinamo koji na naslov pobjednika KHL lige čeka dugih 11 godina. Regularni dio završili su kao najbolja momčad prvenstva s omjerom 46-22.

U prvom krugu doigravanja dinamovci su pobijedili istoimene rivale iz bjeloruskog Minska. Serija je završila 4:2. u korist Moskovljana, a utakmice su bile vrlo izjednačene. Dimitri Rashevsky najefikasniji je igrač kluba u doigravanju s četiri gola i dvije asistencije.

Traktor pak s druge strane još nikad nije ponio titulu prvaka Rusije, a samo jednom se našao u finalu. Bilo je to u sezoni 2012./13. kada ih je u finalu dočekao upravo Dinamo koji je bio bolji s 4:2 i tako osvojio svoj posljednji naslov do današnjeg dana. Momčad iz Čeljabinska u ovoj sezoni dokazuje tezu da je regularan dio sezone jedna priča, a doigravanje druga. Prvi dio su završili na omjeru 37-31 što je bio deseti najbolji omjer u ligi, a doveo ih je do šestog mjesta u Istočnoj konferenciji.

U osmini finala snage su odmjerili s Ufom koja je završila treća na istoku, a u regularnoj dijelu ih je četiri puta pobijedila. Ipak na startu doigravanja Traktor je odmah u prvoj utakmici napravio iznenađenje i u vrlo izjednačenoj seriji, uz dva gostujuća slavlja, stigao do 2:4 pobjede i četvrtfinale serije protiv Dynama. Maksim Šabanov je najefikasniji igrač ekipe, u regularnoj dijelu je zabio 25 golova i uz to dodao 25 asistencija, a u doigravanju je namjestio šest pogodaka i zabio jedan.

Mjesto, vrijeme, sudac

Moskova, VTB Indoor Arena, 17:30

Nedostaju

Dinamo Moskva: /-

Traktor Čeljabinsk: Andrei Čibisov

Prošli dvoboj

U prvoj utakmici doigravanja Traktor je u Moskvi iznenađujuće slavio s 2:4. Dinamo je uputio gotovo dvostruko više udaraca prema golu (37-19), ali nije uspio pobijediti. Utakmica je bila odlučena već nakon dvije trećine jer u posljednjoj nije bilo golova.

Prognoza

Dinamo je u ovoj utakmici favorit i jednostavno mora doći do pobjede. Iako bi po svemu sudeći trebali gledati izjednačenu utakmicu, Moskovljani bi možda mogli biti vrlo uvjerljivi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!