Nogomet

Kapetan Ademi i talentirani branič nisu otputovali u Split, ali Marko Rog bi mogao zaigrati

Mario Borko • srijeda, 03.04.2024.
Kapetan Ademi i talentirani branič nisu otputovali u Split, ali Marko Rog bi mogao zaigrati
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Četiri dana nakon derbija Hajduka i Dinama u prvenstvu, na redu je derbi u kupu. Mali vremenski razmak između utakmica sigurno će dovesti do promjena u sastavu, a iz Zagreba u Split nisu otputovali kapetan Arijan Ademi i Moreno Živković…

Sezona hrvatskog nogometa, koja je započela još u srpnju kada su se Dinamo i Hajduk sastali u SuperSport Superkupu polako, devet mjeseci kasnije, dolazi do svog vrhunca. Opet su u središtu zbivanja dva najveća hrvatska kluba, a nakon subotnjeg dvoboja u Super Sport HNL-u, u srijedu je na rasporedu polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Modri će na Poljudu biti bez svog kapetana Arijana Ademija i Morena Živkovića.

Igraj na utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ademi je, za neke iznenađujuće, startao u derbiju nakon što je prethodne dvije utakmice ostao na klupi. Čudni uvjeti pod kojima se vratio u klub cijele sezone diktiraju njegovu minutažu, a Sergej Jakirović pomno bira kada će ga koristiti. Nažalost po Dinamo, kapetan protiv Hajduka nije ličio na pravog sebe, o tome se priča cijele sezone, ali nikada nije bilo vidljivije. Ono što je i za njega izgledao kao mučenje završilo je u 56. minuti kada je zbog ozljede morao napustiti igru.

Prema pisanju 24sata, Ademi je odradio posljednji trening prije puta u Split, ali je iz predostrožnost ipak ostao u Zagrebu. Modri će tako finale kupa tražiti bez svog kapetana, koji je u subotu odigrao svoj 38. derbi i stigao do 21. pobjede. U kadru neće biti ni Morena Živkovića koji ima problema s trbušnim zidom, a kako sezona odmiče čini se da je odluka o njegovom povratku iz Lokomotive bila pogrešna. Sin nekadašnjeg kapetana hrvatske reprezentacije i igrača Hajduka, odigrao je šest utakmica, a devet ih je odgledao s klupe.

Iako nije participirao u prvenstvu, Marko Rog bi se na teren mogao vratiti u kupu. Ljubimac navijača, kojeg svi najviše pamte po predstavi u derbiju protiv Hajduka 2016. godine, u subotu se zagrijavao, a u srijedu bi se napokon, nakon svibnja prošle godine, trebao vratiti na teren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!