Nogomet

Izbornici na Europskom prvenstvu u rosteru žele 26 igrača, na potezu je UEFA

Mario Borko • utorak, 09.04.2024.
Izbornici na Europskom prvenstvu u rosteru žele 26 igrača, na potezu je UEFA
Foto: Daniel Kasap/HINA

Na Uefinoj radionici održanoj u Düsseldorfu, izbornici reprezentacija predložili su da u sastavima za Europsko prvenstvo ponovno bude mjesta za 26, umjesto 23 igrača…

Još 66 dana ostalo je do početka Europskog prvenstva u Njemačkoj. Uzbudljivo domaće prvenstvo još uvijek EURO drži u drugom planu. Ipak to ne znači da izbornici i savezi miruju. U ponedjeljak je u Düsseldorfu održana Uefina radionica na kojoj su sudjelovali svi izbornici čije reprezentacije nastupaju na turniru, a glavna tema bilo je moguće povećanje broja igrača koji će moći biti pozvani.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na Europskom prvenstvu odigranom 2021. godine UEFA je zbog epidemije koronavirusa donijela pravilo prema kojem je broj igrača koji mogu biti pozvani na turnir povećan s 23 na 26. Isto je napravila i FIFA na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a zasad je vraćeno staro pravilo o rosteru od 23 igrača. Na navedenoj radionici izbornici su bili složni da se zbog broja utakmica, duge sezone i velikog rizika od ozljeda razmotri vraćanje pravila o 26 igrača u sastavu.

UEFA je navodno uvažila sugestije izbornika, među kojima su najglasniji bili engleski Gareth Southgate i nizozemski Ronald Koeman. Ipak prijedlog još uvijek nije službeno potvrđen, nego je tek dan na razmatranje, a odluku bismo trebali saznati u narednim tjednima.

Podsjetimo Zlatko Dalić je nakon Europskog prvenstva bio nezadovoljan što je mogao voditi 26 igrača, a onda je prije svake utakmice trojicu mora ostaviti izvan sastava. To je po njemu narušavalo atmosferu, pa je tako Mislav Oršić dvije utakmice pratio s tribina da bi na kraju kreirao preokret protiv Španjolske. Na Svjetskom prvenstvu svi pozvani igrači su mogli sjediti na klupi i sigurno je to još jedan od prijedloga kojeg su izbornici istaknuli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!