Košarka

Prvaci se nikada ne otpisuju: Nuggetsi sjajnim nastupom smanjili zaostatak u seriji

Branimir Korać • subota, 11.05.2024.
Prvaci se nikada ne otpisuju: Nuggetsi sjajnim nastupom smanjili zaostatak u seriji
Foto: EPA

Indiana Pacersi i Denver Nuggetsi upisali su pobjede i smanjili u seriji na 2-1. Nuggetsi imaju teži posao jer se moraju vraćati na gostujućem parketu....

Indiana Pacers - New York Knicks 111:106 (1-2)

Indiana Pacersi smanjili su u seriji protiv New York Knicksa pobjedom na svom parketu sa 111:106. U zanimljivom dvoboju upisali su pobjedu preokretom na svom parketu nakon što su s minusom ušli u posljednju dionicu.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odluka je pala u posljednjim sekundama, a junak Pacersa bio je neočekivano Andrew Nembhard čija je kasna trica bila ključna i upravo je ona donijela prednost Pacersima koju više nisu ispuštali.

Imali su Pacersi napad, Haliburton je dao loptu na lijevu stranu, Nembhard je napravio korak unazad i ubacio tricu s osam metara 16 sekundi prije kraja za vodstvo Indiane 109:106. Nakon toga Brunson nije ubacio tricu za poravnanje i Pacersi su krenuli prema pobjedi.

Najbolji kod Indiane bili su Haliburton s 35 poena i sedam asistencija, Pascal Siakam s 26 poena i sedam skokova te Myles Turner s 21 poenom i deset skokova. Kod poraženih Donte DiVincenzo ubacio je 35 poena, a Jalen Brunson 26 uz šest asistencija.

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 90:117 (2:1)

Nikada ne otpisuj prvaka. Denver Nuggetsi upisali su dva poraza na svom parketu protiv Timberwolvesa i ušli s u minus 2-0 u seriji prije odlaska u Minnesotu. Svi su Nuggetse već otpisali, pomalo i Timberwolvesi, a oni su u trećoj utakmici pokazali kako je pogreška otpisati ih.

Koliko je god bilo kritika za nastup u drugoj utakmici u Denveru, toliko su Nuggetsi sada zaslužili pohvala za treću utakmicu u Minneapolisu.

Bila je to jednosmjerna ulica u kojoj su Nuggetsi dominirali i od početka bili u vodstvu. Puno agresivniji, odlučniji i mirniji nego u prva dva susreta.

Minnesota to nije očekivala, kao da je očekivala da je Denver gotov nakon dva domaća poraza i sve je bilo na strani Jokića i društva.

Po 24 poena ubacili su Jokić (14 skokova, devet asistencija) i Jamal Murray (pet asistencija), a Michael Porter dodao je 21 poen. Kod poraženih Anthony Edwards ubacio je 19 poena uz šest skokova, a Karl-Anthony Towns dodao je 14 poena i pet skokova.

FOTO: EPA/DUSTIN BRADFORD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!