Ostali sportovi

Europske zlatne medalje nastavljaju stizati u hrvatski karate!

HINA, Petar Jenjić • subota, 11.05.2024.
Europske zlatne medalje nastavljaju stizati u hrvatski karate!
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Ivan Martinac osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u karateu u konkurenciji -75 kilograma. U parakarateu naslov europske prvakinje obranila je Daniela Topić...

Hrvatski uspjesi na Europskom prvenstvu u karateu, kojem je domaćin Zadar, nastavili su se tijekom subote pa je nakon Anđela Kvesića europski prvak postao Ivan Martinac.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zlatnu medalju Martinac je osvojio u kategoriji -75kg, a kao i Anđelo Kvesić nešto ranije, tako je i Martinac zadnji korak prema tronu napravio pobjedom protiv talijanskog predstavnika. U finalu je svladao Danielea De Viva, a Kvesić je završnu pobjedu ostvario protiv Mattea Avanzinija.

Subotnji dan u Zadru iz hrvatskog je kuta počeo osvajanjem brončane medalje Ivana Kvesića koji je u poluteškoj kategoriji -84kg nadmoćno svladao Španjolca Alejandra Arencona Molinu sa 7-0 u dvoboju za treće mjesto.

Tijekom subote dogodit će se još tri nastupa hrvatskih predstavnika. Za zlato i naslov europske prvakinje borit će se Ema Sgardelli (-50 kg). Dvoboji za brončana odličja slijede za Borana Beraka (-67 kg) i hrvatsku žensku reprezentacija u borbama.

Itekako uspješna subota na Europskom prvenstvu u karateu i parakarateu, kojem je domaćin Zadar, je nastavljena te je zlatnu medalju osvojila i hrvatska parakaratistica Daniela Topić.

Time je Topić osvojila treći uzastopni naslov europske prvakinje u kategoriji sportašica s intelektualnim poteškoćama K22. Zadovoljstvo je upotpunjeno srebrnim odličjem kojeg je osvojio Stipe Barić u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama K22.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!