Košarka

Dallas potvrdio break protiv Thundera, Celticsi vratili prednost protiv Cavsa

Branimir Korać • nedjelja, 12.05.2024.
Dallas potvrdio break protiv Thundera, Celticsi vratili prednost protiv Cavsa
Foto: EPA

U noćašnjim dvobojima u NBA doigravanju pobjede su odnijeli Dallas Mavericksi i Boston Celticsi. I jedni i drugi poveli su s 2-1 u seriji...

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 105:101 (2-1)

Dallas Mavericksi potvrdili su break koji su napravili u Oklahoma Cityju te su poveli s 2-1 u seriji. Na svom parketu slavili su u tijesnom dvoboju sa 105:101, četvrta utakmica igra se također u Dallasu i Mavericksi će se boriti za prvu meč loptu za ulazak u finale Zapada.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Još jednu veliku utakmicu odigrao je PJ Washington koji je dobro pružao pomoć Luki Dončiću i Kyrieju Irvingu i to je uglavnom bio trio koji je vukao Maverickse do pobjede.

Thunder je bio u posljednjoj dionici na rubu dvoznamenkastog zaostatka, no uspio se spustiti na minus tri u završnici, imao je i napade za poravnanje ili dodatno približavanje, ali nije bio precizan i Dallas je održavao prednost.

Predvodili su ga Washington s 27 poena i šest skokova te s po 22 poena Irving (sedam asistencija) i Dončić (15 skokova). Kod Thundera daleko ispred ostalih bio je Shai Gilgeous-Alexander s 31 poenom, deset skokova, šest asistencija i pet blokada, a Jalen Williams dodao je 16 poena i osam asistencija.

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 93:106 (1-2)

Boston Celticsi vratili su break i ponovno imaju prednost domaćeg parketa u seriji protiv Cavaliersa. Nakon neočekivanog poraza u Bostonu, imali su odgovor i slavili su u Clevelandu sa 106:93.

Vrlo raspoloženi bili su Jayson Tatum, Jrue Holiday i Jaylen Brown, a kada su oni u takvom izdanju, onda je Boston gotovo nepobjediv. Održavali su Celticsi prednost od početka druge četvrtine kada su poveli i više nisu ispuštali vodstvo.

Imao je Boston početkom drugog poluvremena i više od 20 poena razlike, Cavaliersi su u nekoliko navrata došli do ruba dvoznamenkastog zaostatka, ali nisu niti jednom opasno zaprijetili i konkretnije se približili.

Tatum je upisao 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, a Brown je pratio s 28 poena i devet skokova. Kod poraženih Donovan Mitchell ubacio je 33 poena uz šest skokova, a Evan Mobley završio je sa 17 poena i osam skokova.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!