Ostali sportovi

Vrlo dobri rezultati hrvatskih predstavnika na jakom World Boccia Cupu u Montrealu

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 12.05.2024.
Vrlo dobri rezultati hrvatskih predstavnika na jakom World Boccia Cupu u Montrealu

Hrvatski paraolimpijci Anamaria Arambašić i Davor Komar osvojili su broncu u konkurenciji BC4 parova na vrlo jakom World Boccia Cupa 2024. u Montrealu.

Natjecanje su otvorili pobjedom protiv Korejaca Kim Seonsuna i Gua Youngina sa 6:3, a potom su se pobjedom od 4:2 revanširali Britancima Stephenu McGuireu i Sophie Newnham za poraz u finalu nedavnog Challengera u Zagrebu, te prošli u drugi krug kao prvi u skupini C.

U play offu su bili bolji od Portugalaca Carle Oliveire i Nuna Guerreira sa 3:2 izborivši plasman u polufinale. Njihovu pobjedničku seriju zaustavili su Yuk Wing Leung i Wai Yan iz Hong Konga sa 6:3. U susretu za broncu Komara i Arambašić je ponovo čekao par iz Južne Koreje. Poveli su naši sa 1:0 nakon prve igre, no u drugoj i trećoj igri Korejci osvajaju po bod te se u zadnju igru ulazi s vodstvom od 2:1. Ipak, u četvrtoj igri Anamaria i Davor bili su bolji i koncentriraniji i s dva osvojena boda dolaze do ukupne pobjede 3:2 i brončane medalje.

Nastavak je ovo sjajnog niza hrvatskog BC4 para na turnirima Svjetskog kupa od 2022. od kada igraju zajedno. Na svih pet turnira na kojima su igrali prošli su u nokaut fazu, čak četiri puta su se plasirali u polufinale te osvojili tri medalje - srebro u Montrealu 2023. te bronce u Rio de Janeiru 2022. i Montrealu 2024. U Povoi de Varzim osvojili su četvrto i peto mjesto (2022, 2023).

U pojedinačnom dijelu natjecanja u Montrealu Komar je došao do polufinala, no dalje od toga ovaj put nije išlo pa je osvojio četvrto mjesto. U polufinalu je izgubio od Korejca Yuka Winga Leunga sa 2:3, a u susretu za broncu od Meksikanca Edgara More sa 4:5.

Anamaria Arambašić je u izrazito teškoj skupini doživjela dva tijesna poraza te natjecanje završila na desetom mjestu.

Odlične vijesti stižu i sa Međunarodnog prvenstva Slovenije u parastolnom tenisu koje se održano u Laškom.

U Sloveniji je nastupilo 274 natjecatelja iz 45 zemalja, a Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je petero natjecatelja, Anđela Mužinić Vincetić, Helena Dretar Karić, Borna Zohil, Pavao Jozić i Jelena Šišić.

U pojedinačnoj konkurenciji hrvatski igrači su osvojili dva srebra i dvije bronce, a u parovima broncu.

Anđela Mužinić Vincetić je u kategoriji 3 osvojila srebro nakon što je u finalu izgubila od Korejke Jiyu Yoon sa 0:3. Helena Dretar Karić je bila treća nakon što je u hrvatskom polufinalu izgubila od Mužinić Vincetić sa 0:3. Mužinić Vincetić i Dreta Karić su osvojile medalje i u konkurenciji parova, u kategoriji WD 10 bile su treće nakon što su u polufinalu izgubile od kasnijih pobjednica Turkinja Irem Oluk i Nergiz Altinas sa 2:3.

U kategoriji 7 Pavao Jozić je osvojio treće mjesto. Za ulazak u finale izgubio je od Poljaka Michala Diegslera sa 1:3.

U kategoriji 8 Borna Zohil je osvojio srebrnu medalju nakon što je u finalu izgubio od Francuza Berthiera Clementa sa 1:3.

Hrvatske parastolnotenisače sada očekuje odlazak na posljednji kvalifikacijski turnir za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. na kojem će nastupati Borna Zohil, Pavao Jozić i Mirjana Lučić uz već plasirane Anđelu Mužinić Vincetić i Helenu Dretar Karić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!