Nogomet

Talijanski izbornik uoči Eura: '70 do 80 posto momčadi je poznato'

Petar Jenjić • utorak, 14.05.2024.
Talijanski izbornik uoči Eura: '70 do 80 posto momčadi je poznato'
Foto: EPA

Izbornik Italije Luciano Spalletti već zna 70 do 80 posto igrača koji će nastupati na predstojećem Europskom prvenstvu, dok se preostale pozicije još mogu dograbiti...

Talijanska nogometna reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu protiv: Hrvatske, Španjolske i Albanije, a izbornik Luciano Spalletti ističe da je većina momčadi već poznata, a 20 posto je otvoreno za promjene.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Spalletti se s braniteljem naslova ponovno se žele dokazati na najvišoj sceni nakon što su propustili prošlo Svjetsko prvenstvo.

"Ne možete živjeti na pobjedi ili porazu, morate imati balans. Jedva čekam podijeliti svoju strast za talijanskim dresom sa svim Talijanima. U novometu postoje sudbonosne situacije, kao kad je Tardelli loše iskontrolirao loptu 1982. pa ubrzao ritam i pronašao mrežu. Napravio je taj mali korak za koordinaciju pa našao gol."

Reprezentaciju Italije preuzeo je u rujnu 2023. godine i u osam utakmica upisao pet pobjeda, dva remija i jedan poraz. Za predstojeće Europsko prvenstvo poznata je većina igrača, a manji otvorenih mjesta još se može ugrabiti.

"Zatvorim se u kuću i pomišljam da će tako biti i u Njemačkoj. Tu sam da usavršnim ovu momčad. 70 do 80 toga već je gotovo, ali isto tako postoji onih 20 posto koje je otvoreno za one koji pokažu želju biti dio ovoga ili pustiti one koji misle da je ovaj dres samo mala igra."

Nekoliko klubova ove se sezone izdvaja u Serie A:

"Komplimente treba dati Bologni za nogomet koji je pokazala, kao i Atalanti i Interu. Postoje neke situacije koje ne idu kako bismo htjeli i koje nisu stvarne u odnosu na vrijednost momčadi ili trenera koji je vodi", dodaje Spalletti za Vivo Azzurro TV.

FOTO: EPA/GABRIELE MENIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!