Košarka

Uvjerljivo slavlje Knicksa, Jokić predvodio Nuggetse do treće uzastopne pobjede

Mario Borko • srijeda, 15.05.2024.
Uvjerljivo slavlje Knicksa, Jokić predvodio Nuggetse do treće uzastopne pobjede
Foto: EPA

U noći s utorka na srijedu odigrane su dvije utakmice NBA doigravanja. U polufinalu Istočne konferencije Knicksi su s 30 razlike razbili Indiana Pacerse. Na zapadu Nuggetsi su uvjerljivom predstavom stigli do treće pobjede za redom protiv Timberwolvesa...

New York Knicks – Indiana Pacers 121:91 (3-2)

Nakon dvije uvodne pobjede Knicksi su dva puta poraženi u Indiani i činilo se da će širina kadra ipak presuditi ovu seriju. Ipak momčad Toma Thibodeaua noćas je u svom Madison Square Gardenu slavila s uvjerljivih 121:91 i tako povela 3-2 u seriji. Knickse je do pobjede ponovno predvodio Jalen Brunson.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji igrač ove serije postigao je 44 poena, a njima je dodao sedam asistencija i četiri skoka. 27-godišnji Amerikanac u prošloj je utakmici zabio samo 18 koševa, a to mu je bio najslabiji učinak u ovogodišnjem doigravanju. Povratkom u Garden dokazao je da je ono bila samo slabija večer, a noćas je već peti puta u ovogodišnjem doigravanju prešao brojku od 40 poena.

Pacersi su bolje ušli u utakmicu i držali prednost većim dijelom prve četvrtine, ali jednom kad su Knicksi uhvatili vodstvo nisu ga više ispuštali. Na poluvremenu je bilo 15 razlike, ista je u nastavku samo rasla, a zaustavila se na 31.

Kod New Yorka Alec Burks i Josh Hart postigli su 18 poena, a Isaiah Hartenstein istaknu se sa 17 skokova. Kod Indiane Pascal Siakam postigao je 22 koša, a ponovno je vrlo skromnu partiju odigrao Tyrese Halliburton s 13 poena, pet asistencija i dva skoka.

Serija u noći s četvrtka na petak ponovno seli u Indianu, a Knicksi će imati meč loptu za prvo finale konferencije nakon 2000. godine.

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 112:97 (3-2)

Čini se da su aktualni prvaci pronašli recept za Timberwolvese. Anthony Edwards i društvo promaknuli su se u najveće favorite nakon što su s dvije gostujuće pobjede stigli do 2-0 prednosti u seriji, ali Nuggetsi su nakon toga u potpunosti preokrenuli stvari. Noćas su sa 112:97 bili vrlo uvjerljivi, a utakmicu su prelomili u trećoj četvrtini.

U prvom poluvremenu vodstvo se izmjenjivalo, a na odmor se otišlo s prednošću Denvera od šest poena. Na kraju treće četvrtine prednost je iznosila 14 koševa, a s dvije trice Caldwell-Popea i dva poena Nikole Jokić na startu posljednje dionice otklonjene su sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Završilo je 112:97, a Nuggetsi su u seriji poveli s 3-2.

Jokić je ubacio 40 poena, a njima je dodao 13 asistencija i sedam skokova. Pratio ga je Aaron Gordon s 18 koševa i deset skokova. Kod Minnesote najefikasniji je bio Karl-Anthony Town s 23 poena, a Edwards je nešto skromnije izdanje završio s 18 koševa i devet asistencija.

Nakon tri uzastopna poraza Timberwolvesi se u noći s četvrtka na petak vraćaju u svoju dvoranu gdje će pokušati stići do prve domaće pobjede u seriji i izboriti sedmu utakmicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!