Vodeni sportovi

Splitski Jadran zaključuje europsku sezonu kod francuskog prvaka

Petar Jenjić • srijeda, 15.05.2024.
Splitski Jadran zaključuje europsku sezonu kod francuskog prvaka
Foto: Mario Strmotić/HINA

Večeras je na rasporedu utakmica šestog kola četvrtfinala Lige prvaka u kojoj će vaterpolisti splitskog Jadrana gostovati kod Marseillea i pokušati europsku sezonu zaključiti pobjedom...

Kao i u većini ostalih natjecanja, bogata vaterpolska sezona bliži se svome kraju, a svoju zadnju utakmicu u Ligi prvaka odigrat će splitski Jadran koji danas u šestom kolu četvrtfinala gostuje u Marseilleu kod istoimenog domaćina. Utakmica počinje od 20 sati.

Igraj na Marseille - Jadran ST na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jadran je prvi dio sezone zaključio na drugom mjestu skupine iza mađarskog Ferencvaroša s deset osvojenih bodova iz šest utakmica što mu je donijelo plasman među osam najboljih gdje su se stvorile dvije grupe po četiri ekipe od čega će po dvije proći na Final Four u borbu za europski naslov.

Već je od ranije jasno tko će to biti u skupini B, to su Ferencvaroš i Olympiakos koji su završili ispred Barcelonete i Brescie, dok se danas igraju posljednje utakmice druge skupine. Dalje idu Pro Recco i Novi Beograd, ali u međusobnom dvoboju odlučit će s koje točno pozicije.

Aktualni hrvatski prvak u drugoj fazi, u proteklih pet utakmica, upisao je svih pet poraza uz gol razliku 52:75 i posljednje kolo igra za prestiže protiv francuske ekipe koja je svoju jedinu pobjedu ostvarila upravo protiv Jadrana. U Splitu je slavila rezultatom 12:14.

Jadran uspješno ide prema obrani naslova prvaka Hrvatske. Nakon što se malo namučio u polufinalu protiv Mladosti i prošao dalje u tri utakmice, prije pet dana u prvom finalnom dvoboju protiv dubrovačkog Juga AO slavio je na svom bazenu 14:10 i poveo 1-0 u seriji. Podsjetimo, u prošloj sezoni trebalo mu je pet utakmica za naslov.

Sljedeća finalna utakmica na rasporedu je tek 24. svibnja i gostovanje kod Marseillea bit će idealna prilika ostati u natjecateljskom ritmu, dok će Jugaši ovog vikenda igrati završnicu Eurokupa. Bilo bi lijepo zaključiti europsku sezonu pobjedom, a dvoboj s Marseilleom idealna je prilika za to.

S druge strane, Jadranov protivnik je prije šest dana igrao završni turnir francuskog prvenstva. U polufinalu svladao je Pays d'Aix s 14:6, a zatim u finalu Cercle 93 rezultatom 17:8 čime je osvojio svoj čak 41. naslov prvaka.

Što su rekli

Jure Marelja, trener Jadrana ST: "Jug je prije ove utakmice pauzirao 15 dana i mislim da mu je to narušilo igračku formu. Mi toliko odmora nemamo jer nam slijedi utakmica protiv Marseillea u Ligi prvaka. Dobro će nam doći kako bismo ostali u igračkom tonusu."

Mjesto, vrijeme

Marseille, Francuska, 20:00

Zadnji susret

U utakmici trećeg kola, odigranoj početkom travnja, Marseille je odnio pobjedu iz Splita s 12:14.

Prognoza

Kraj europske sezone i obje ekipe u dobrom ritmu znači da bismo mogli gledati dobar vaterpolo. Vjerujemo da će večeras Jadran pobjednički zaključiti nastup u ovom natjecanju i okrenuti se završnici hrvatskog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!