Rukomet

Zagrebaše čeka polufinale kupa: 'Spačva je jedna od ljepših ovogodišnjih rukometnih priča'

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 15.05.2024.
Zagrebaše čeka polufinale kupa: 'Spačva je jedna od ljepših ovogodišnjih rukometnih priča'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pred rukometašima Zagreba završnica je hrvatskog kupa. Protivnik u polufinalu bit će im vinkovačka Bjelin Spačva koja je odradila jako dobru sezonu...

Rukometaši Zagreba nastupaju na predstojećoj završnici hrvatskog kupa na kojem ponovno brane naslov. U četvrtak će prvo snage odmjeriti Sesvete i Nexe od 17 sati, nakon čega će u 19:30 sati Zagrebaši igrati protiv vinkovačke Bjelin Spačve.

Igraj na hrvatski rukometni kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Zagreba Andrija Nikolić najavio je predstojeći dvoboj ističući kvalitetu protivnika i da je sve moguće u jednoj utakmici.

"Spačva je odlična momčad, što su i dokazali kroz cijelu ovu sezonu. Mi smo slavili u oba susreta u prvenstvu, ali treba imati na umu da je ovo ipak kup i da je sve moguće kada se igra na jednu utakmicu. Od svojih igrača očekujem da uđu maksimalno ozbiljno, angažirano i motivirano od prve minute. Prava na opuštanje nema jer nema ni mjesta popravku. Idemo dati sve od sebe da se plasiramo u finale i da probamo još jednom osvojiti Kup Hrvatske."

Nakon trenera riječ je dobio i Luka Lovre Klarica:

"Spačva je jedna od ljepših ovogodišnjih rukometnih priča u Hrvatskoj. Solidna ekipa koja je stigla iz druge lige, ove sezone se natječe u Ligi za prvaka i igra završnicu kupa Hrvatske. Za to im kapa dolje. U prvenstvu smo ih pobijedili oba puta, ali ne bez problema, posebno u onom susretu u Vinkovcima. Moramo sutra biti maksimalno fokusirani kako bismo ispunili jedan od naša dva glavna cilja, a to je ponovno osvajanje kupa. Naš je zadatak da apsolviramo prvu prepreku Spačvu i da onda vidimo s kime ćemo igrati u finalu te da damo sve od sebe da slavimo i u subotu."

Odlično ove sezone igra i vratar Matej Mandić koji izražava ozbiljno poštovanje prema protivniku.

"Spremni jesmo, dobro smo trenirali i maksimalno motivirani putujemo u Poreč na završnicu sezone. Nas nekoliko reprezentativaca Hrvatske, Bosne, Slovenije i Srbije se vratilo i priključilo ekipi i hvala Bogu svi smo zdravi i spremni za izazove na završnici kupa. Spačva je jedna dobra ekipa koja po meni zaslužuje biti tu na završnici kupa jer su pokazali ove sezone visoku kvalitetu i to da pripadaju samom vrhu hrvatskog rukometa ove sezone. Kroz prvu ligu su pokazali da mogu igrati s najboljim klubovima, pa su tako i nas dosta namučili u Vinkovcima. Tko je gledao tu utakmicu zna da nam nije bilo lako. Srčani su i zaslužuju sav naš respekt. Moramo ozbiljno od prve minute krenuti i ako to bude tako onda ne bi trebalo biti problema. Uz dužno poštovanje Spačvi, ipak smo mi favoriti u tom dvoboju."

Izjave: RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!