Tenis

Amerikanka zaustavila Petru Martić u drugom kolu Challengera u Parmi

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.05.2024.
Amerikanka zaustavila Petru Martić u drugom kolu Challengera u Parmi
Foto: EPA

Petra Martić nije izborila mjesto u četvrtfinalu Challengera u Parmi. Igrala je u drugom kolu protiv Peyton Stearns i upisala poraz u tri seta...

Forma Petre Martić nije dobra, a pokazala je to i na Challengeru u Parmi. Na startu je uz dosta muke izbacila Amerikanku Varvaru Lepchenko koja je u posljednji trenutak kao alternativa uskočila nakon otkazivanja Sare Sorribes Tormo, a u drugom kolu poražena je od druge Amerikanke Peyton Stearns.

Igraj na mečeve turnira u Parmi na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Amerikanka je igrala dobro u prvom i trećem setu te je oba riješila u svoju korist, ali zato je drugi pripao Petri i to s vrlo uvjerljivih 6:0.

U prvom setu viđena je samo jedna break lopta i to kod 4:3 za Stearns, Amerikanka je došla do prilike za break, odmah ju je iskoristila i bez izgubljenog poena odservirala za prvi set.

U drugom setu potpuno drugačija priča. Martić je sjajno servirala i nije izgubila niti jedan poen na svom početnom udarcu. S druge strane sva tri puta na reternu je došla do breaka.

Bila je u sjajnom ritmu te se očekivalo da će tako nastaviti i u trećem setu, ali Stearns je povela s 3:1 i nije dopustila hrvatskoj tenisačici niti jednu break priliku do kraja meča.

U četvrtfinalu Stearns će igrati protiv Meksikanke Renate Zarazue.

Challenger Parma, drugo kolo:
Payton Stearns (SAD) - Petra Martić (Hrvatska, 9) 6:3, 0:6, 6:2

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!