Coppa Italia, finale, 15.05.2024, 21:00 h
Atalanta
Atalanta 0:1 Juventus
Juventus

Rani gol Vlahovića donio Juventusu trofej pobjednika Coppa Italije

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.05.2024.
Rani gol Vlahovića donio Juventusu trofej pobjednika Coppa Italije
Foto: EPA

Veliko finale na Olimpicu donijelo je samo jedan pogodak i to u početnim minutama susreta. Juventus je slavio protiv Atalante s 1:0 i osvojio trofej pobjednika Coppa Italije...

Nogometaši torinskog Juventusa osvojili su ovosezonski Talijanski kup, u finalnom susretu odigranom na rimskom Olimpicu Torinezi su svladali Atalantu 1:0.

Igraj na utakmice Serie A na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Finale je odlučeno već u četvrtoj minuti. Tada je Cambiaso u prostor poslao odličnu asistenciju, a Vlahović je izdržao suparničkog igrača na sebi i zabio za 1:0. U ostatku utakmice više nije bilo pogodaka, ali ni velikih prilika.

Atalanta je napadala, krajem prvog dijela je šansu imao i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić, ali je Juventus sačuvao sve do kraja gol prednosti. Pašalić je igrao do 59. minute.

Juventus je osvojio rekordni 15. trofej pobjednika Kupa u povijesti. Po devet puta su slavljenici bili Roma i Inter koji je pobjednikom postao prošle sezone. Atalanta je ostala na samo jednom Kupu u svojoj povijesti, onom 1963. godine, a nakon toga je gubila čak pet puta u finalima.

Talijanski kup, finale:
Atalanta - Juventus 0:1

FOTO: EPA/GIUSEPPE LAMI

Coppa Italia

finale

Atalanta0:1Juventus

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Coppa Italia

finale

Atalanta0:1Juventus

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!