Košarka

WNBA: Dallas Wings i Atalanta Dream očekivano upisali pobjede

Mario Borko • četvrtak, 16.05.2024.
WNBA: Dallas Wings i Atalanta Dream očekivano upisali pobjede
Foto: AP Images

Noćas su kompletirane preostale dvije utakmice prvog kola WNBA lige. Dallas je na svom terenu porazio Chicago, a Atalanta je slavila u gostima kod Los Angeles Sparksa...

Nakon što su prvog dana WNBA sezone odigrane četiri utakmice, noćas su odigrane preostale dvije. Dallas Wingsi u završnici su preokrenuli Chicago Sky i slavili s 87:79. Atalanta Dream pobijedila je na gostovanju kod Los Angeles Sparksa s 81:92.

Igraj na utakmice WNBA-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Košarkašice Chicaga bile su u Dallasu bliže pobjedi, ali loša završnica koštala ih je slavlja na otvaranju sezone. Gošće iz Windy Cityja vodile su većim dijelom utakmica. Razlika je bila vrlo mala, a presudila je završna serija. Igračice Dallasa su tri minute prije kraja bile u zaostatku 73:75, a onda su napravile 14:0 seriju i pobjednički otvorile sezonu.

Kod pobjedničke ekipe, Arike Ogunbowale postigla je 25 poena uz sedam skokova, a Teaira McCowan se priključila s 18 koševa i 13 skokova. Kod gošća najraspoloženija je bila Marina Mabrey s 19 poena i devet skokova.

Isto tako izjednačena i zanimljiva utakmica odigrana je i u Los Angelesu. Košarkašice Sparksa pružile su vrlo dobar otpor favoriziranim gošćama, ali naposljetku nisu uspjele doći do iznenađenja. Prve tri četvrtine završavale su izjednačenim rezultatom, a onda je Atalanta serijom 11:0, na otvaranju posljednje dionice, osigurala pobjedu.

Rhyne Howard predvodila je svoju ekipu do pobjede s 25 poena, a Tina Charles je uz 21 koš uhvatila i 14 skokova. Kod domaće ekipe Kia Nurse postigla je 23 poena, a Layshia Clarendon ostvarila je triple double učinak s 11 poena, deset skokova i deset asistencija.

WNBA, prvo kolo:
Dallas Wings - Chicago Sky 87:79
Los Angeles Sparks – Atalanta Dream 81:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!