Tenis

Tara Würth preokretom izbacila četvrtu nositeljicu i prošla u polufinale turnira u Zagrebu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.05.2024.
Tara Würth preokretom izbacila četvrtu nositeljicu i prošla u polufinale turnira u Zagrebu

Hrvatska tenisačica Tara Würth izborila je prolaz u polufinale jakog ITF turnira u Zagrebu. Würth je u tri seta svladala četvrtu nositeljicu Leoliu Jeanjean...

Ranking može zavarati, Tara Würth vrijedi puno više od trenutnog 730. mjesta i pobjeda protiv četvrte nositeljice i 145. igračice svijeta Leolije Jeanjean i nije posebno iznenađenje.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Würth je i u prva dva kola izgledala dobro, slavila je u dva seta protiv Barbore Palicove i Antonije Ružić dok se Francuskinja namučila i u tri seta pobjeđivala Jaimee Fourlis i Saru Čakarević.

U ovaj meč Francuskinja je bolje ušla, povela je s 3:0, do kraja seta nije dopustila nijednu break loptu, a u završnici seta došla je do još jednog breaka i 6:2.

U drugom setu budi se Würth. Nakon što je povela s 5:3, meč je prekinut zbog kiše, ali to nije poremetilo Taru koja uzima set sa 6:4.

Odluka je pala u trećem setu gdje se Jeanjean tri puta vratila iz breaka zaostatka, ali četvrti put nije uspjela i Würth odlazi u polufinale.

Tamo će igrati protiv bugarske tenisačice Gregane Topalove od koje je već dva puta izgubila. Oba meča odigrale su prošle godine, u Palmanovi je Topalova slavila sa 6:4, 6:3, a u Billie Jean King Cupu sa 6:4, 2:6, 6:3.

ITF Zagreb, četvrtfinale:
Tara Würth (Hrvatska) - Leolia Jeanjean (Francuska, 4) 2:6, 6:4, 6:4

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Ladies Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!