Vodeni sportovi

Sabadell i Jug u borbi za finale LEN Eurokupa, Dubrovčani favoriti završnice

Branimir Korać • petak, 17.05.2024.
Sabadell i Jug u borbi za finale LEN Eurokupa, Dubrovčani favoriti završnice
Foto: Baldo Marunčić/HINA

Danas u Rijeci počinje završni turnir LEN Eurokupa, a na njemu nastupaju i dva hrvatska predstavnika. U prvom polufinalu Jug igra protiv španjolskog Sabadella…

Jug je najuglednije ime završnog turnira Eurokupa i ujedno i prvi favorit za osvajanje trofeja. Osim njega tu su još i Sabadell, Primorje i Spandau, a upravo katalonski Sabadell bit će prva prepreka Jugašima na ovom turniru.

Igraj na Sabadell - Jug na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čak tri od četiri momčadi koje nastupaju na ovom Final Fouru igrače su ove sezone Ligu prvaka, a jedini koji se probio do završnice baš kroz Eurokup je domaćin turnira Primorje.

Sabadell je već jednom osvojio trofej pobjednika Eurokupa i to 2022. godine, a Jugaši u svojim vitrinama ipak imaju puno vrijednije četiri titule pobjednika Lige prvaka.

Jug je u osmini finala Eurokupa imao težak zadatak, igrao je protiv branitelja naslova Vasasa, ali je uspješno preskočio tu prepreku s ukupnih 21:19. U četvrtfinalu je pak igrao protiv Crvene zvezde koju je svladao s glatkih 15:9 kod kuće te s 14:10 u gostima.

Sabadell je pak u osmini finala igrao protiv francuskog Tourcoinga te ga je svladao s uvjerljivih ukupnih 33:23. U četvrtfinalu je ipak bilo teže, protivnik je bila Steaua koju je Sabadell svladao sa 6:5 u Bukureštu pa 7:6 kod kuće.

Što su rekli

Bogdan Djerkovic, igrač Juga: "Vrlo smo motivirani za vikend ispred nas. Mislim da smo najvjerojatnije favoriti ili jedni od favorita na turniru, ali isto tako ispred nas je snažan suparnik, momčad Sabadella s kojima se nismo neko vrijeme susretali. No, učinilo smo sve da za njih budemo spremni i da pobijedimo."

"Fran Valera, igrač Sabadella: "Jedva čekamo ovaj završni turnir Eurokupa. Igramo protiv Juga koji je vjerojatno najbolja momčad na ovom turniru i znamo što nas očekuje. Međutim naporno smo radili i pružit ćemo sve od sebe."

Mjesto, vrijeme

Rijeka, Kantrida, 17:45

Prošli dvoboj

Sabadell i Jug prošle sezone igrali su zajedno u skupini Lige prvaka, Jug je u svom bazenu bio bolji s 14:10, a Sabadell je slavio u Kataloniji s 15:12.

Prognoza

Jug je favorit i očekuje prolaz u finale. Igra se u Rijeci i imat će u tom susretu i podršku s tribina.

Eurokup, završnica

polufinale

Sabadell7:11Jug AO
Primorje EB14:12Spandau

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup, završnica

polufinale

Sabadell7:11Jug AO
Primorje EB14:12Spandau

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!