Vodeni sportovi

Njemačka ekipa stoji Primorju EB na putu do finala Eurokupa

Petar Jenjić • petak, 17.05.2024.
Njemačka ekipa stoji Primorju EB na putu do finala Eurokupa
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Primorje EB večeras igra polufinale Eurokupa. Final Four igrat će se na Kantridi, a Riječani će tako imati veliku podršku protiv njemačkog Spandaua...

Čak 136 utakmica ove sezone odigrano je u vaterpolskom Eurokupu, drugom po snazi klupskom natjecanju, a sada smo stigli do posljednje četiri. Pred nama je Final Four na kojem će igrati i dva hrvatska kluba. Od 17:45 Jug Ao će igrati protiv Sabadella, dok od 20 sati Primorje EB dočekuje Spandau.

Igraj na Primorje - Spandau na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kada kažemo dočekuje, onda mislimo na to da se završnica natjecanja igra na Kantridi. Danas će se igrati polufinalnu dvoboji, a u istim terminima dan kasnije igrat će se utakmice za treće mjesto i finale.

Vaterpolisti Primorja u ovo su natjecanje krenuli krajem rujna prošle godine kada su u kvalifikacijama izbacili Radnički iz Kragujevca. Ubrzo nakon toga uslijedio je nastup u grupnoj fazi, protivnici su bili: Šabac, BVSC-Zuglo i Hannover, a Primorje je završilo na vrhu skupine s mađarskom ekipom na 12 bodova.

Uslijedila je osmina finala natjecanja protiv Dinamo Tbilisija koji je nakon domaće pobjede 8:7, u gostima svladan s 15:20. U četvrtfinalu je uslijedio puno jači protivnik, grčki Vouligameni, koji je na domaćem terenu slavio s 14:9 i Riječanima je u uzvratu trebalo pravo čudo.

To se i dogodilo, slavili su s 15:9 i izborili ovaj Final Four. U svih osam domaćih utakmica u ovom natjecanju upisao je svih osam pobjeda i uz podršku publike ima se pravo nadati još jednom odličnom rezultatu, ali i prvom velikom finalu u ovom konkretnom natjecanju.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Riječani su u dvije utakmice izgubili od Juga. Dubrovčani su u prvoj slavili s 15:9, a u uzvratu 11:13. Prije šest dana na svom su bazenu igrali protiv zagrebačke Mladosti prvi dvoboj za treće mjesto, no gosti su odnijeli pobjedu rezultatom 14:16.

S druge strane, Spandau je prvi dio sezone igrao u Ligi prvaka gdje je u skupini s Barcelonetom, Marseilleom i Vouligamenijem završio na trećem mjestu i time izborio osminu finala Eurokupa. U toj rundi izbacio je talijansku Ortigiju s ukupnih 22:20, dok je u četvrtfinalu s ukupnih 23:20 bio bolji od još jedne talijanske momčadi - Savone.

Posljednju utakmicu odigrao je prije šest dana u polufinalu njemačkog prvenstva. Na gostovanju kod Potsdama izgubio je 10:9 i u uzvratu će morati nadoknađivati zaostatak. Protiv Primorja zadnji je put igrao u skupini Lige prvaka 2016. godine, a tada je hrvatska ekipa slavila s čak 14:4.

Što su rekli

Igor Hinić, trener Primorja: "U proteklom smo vremenu najviše vremena na bazenu proveli u analizi igre Spandaua. Samo smo se za njih pripremali cijelo ovo vrijeme. Pogled na njih govori da imaju nekoliko zanimljivih detalja, od igre s igračem manje pa sve do tranzicije u napad s centrima. Ima dosta toga, berlinski je sastav bez dvojbe kvalitetan i dobro balansiran."

Tin Brabunjak, igrač Primorja: "Svi mi igrači iščekujemo ovu utakmicu. U ovom dvoboju vidimo svoje šanse. Sjetimo se samo kako smo do sada u ovoj sezoni svladali neke dobre ekipe poput BSV-a i Vouliagmenija. Mislim da smo se napunili samopouzdanjem nastupima kroz sezonu. Činjenica je da se igra na Kantridi i smatram da se s pravom možemo nadati prolasku u finale, a onda tko zna."

Mjesto, vrijeme

Bazen Kantrida, Rijeka, 20:00

Zadnji susret

U utakmici sedmog kola Lige prvaka, odigranoj polovicom ožujka 2016. godine, Primorje je na domaćem terenu slavilo s 14:4.

Prognoza

Primorje EB kroz cijelu sezonu igra jako dobro europske utakmice na domaćem bazenu, a slično očekujemo i danas. Priželjkujemo hrvatsko finale.

Eurokup, završnica

polufinale

Sabadell7:11Jug AO
Primorje EB14:12Spandau

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup, završnica

polufinale

Sabadell7:11Jug AO
Primorje EB14:12Spandau

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!