Vodeni sportovi

Hrvatsko finale: Jug protiv Primorja na Kantridi za trofej pobjednika Eurokupa

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 17.05.2024.
Hrvatsko finale: Jug protiv Primorja na Kantridi za trofej pobjednika Eurokupa
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Na Kantridi se održava Final Four vaterpolskog Eurokupa, a dubrovački Jug u finalu će igrati protiv domaćina turnira riječkog Primorja.

Vaterpolisti dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja plasirali su se u finale Eurokupa pobijedivši u petak na riječkom bazenu Kantrida španjolski Sabadell s 11:7 (3:2, 3:1, 3:3, 2:1).

Igraj na utakmice Eurokupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Vjekoslava Kobešćaka je imala potpunu kontrolu rezultata i suparniku nije dopustila da u bilo kojem trenutku dođe do izjednačenja. Jug je nakon prve dvije četvrtine imao tri pogotka prednosti (6:3), a potom ju uspješno održavao u drugom dijelu utakmice.

Do najvećih +5 (11:6), dubrovačka momčad je došla 2:25 minuta prije kraja dvoboja.

Najefikasniji igrači utakmice bili su hrvatski reprezentativci Franko Lazić i Marko Žuvela. Lazić je postigao pet pogodaka, a Žuvela četiri, dok su po jednom mrežu španjolske momčadi zatresli Bogdan Đerković i Sergi Cabanas.

Strijelce Sabadella je s dva gola predvodio Stefan Vidović.

Za razliku od Juga, koji španjolskoj momčadi nije dopustio nijedno izjednačenje, Primorje EB je plasman u finale izborilo velikim preokretom u drugom poluvremenu. Momčad Igora Hinića je nakon prve četvrtine imala minimalnu prednost (4:3), ali je onda upala u tešku napadačku krizu i gotovo 11 minuta ostala bez pogotka.

Spandau je to iskristio i serijom 4:0 došao do vodstva od 7:4. No, tada je uslijedilo napadački vatromet domaće momčadi koji su razgalili svoje navijače postigavši čak sedam golova u trećoj četvrtini u kojoj se istaknuo Niko Čubranić. Njegovim je golom, postignutim jednu desetinku prije isteka vremena u trećoj četvrtini, Primorje došlo do prvog vodstva (11:10) nakon prve četvrtine.

U zadnjoj četvrtini riječka momčad je triput iskoristila igrača više, suparnicima dopustila samo dva pogotka i tako došla do vrijedne pobjede i hrvatskog finalnog obračuna.

Četvorica igrača Primorja postigli su po tri gola, a to su bili kapetan Tin Brubnjak, Niko Čubranić, Kas Te Riele i Fabio Crippa. Dvaput je mrežu zatresao Lovro Paparić.

Strijelce njemačke momčadi predvodio je Denis Strelezkij s pet golova.

Finalni dvoboj Eurokupa na riječkom bazenu Kantrida, u kojem će se za pobjednički pehar boriti Primorje EB i Jug AO, na rasporedu je u subotu, s početkom u 20 sati. Od 17.45 sati za treće mjesto će igrati Spandau i Sabadell.

Eurokup, polufinale:
Sabadell - Jug 7:11
Primorje - Spandau 14:12

Eurokup, završnica

polufinale

Sabadell7:11Jug AO
Primorje EB14:12Spandau

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup, završnica

polufinale

Sabadell7:11Jug AO
Primorje EB14:12Spandau

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!