Zimski sportovi

Starsi izborili finale Zapada, a Panthersi finale Istoka

Petar Jenjić • subota, 18.05.2024.
Starsi izborili finale Zapada, a Panthersi finale Istoka

Dallas Starsi slavili su sinoć protiv Colorado Avalanchea i izborili finale Zapadne konferencije u NHL ligi. U finale Istoka su ušli i Florida Panthersi koji su svladali Boston Bruinse...

Plasman u finale Istočne konferencije izborili su Florida Panthersi koji su sinoć na gostovanju kod Boston Bruinsa slavili rezultatom 1:2 i prošli dalje s 4-2 u seriji.

Igraj na NHL doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bruinsi su poveli krajem prve trećine pogotkom Pavela Zacha, a polovicom druge Panthersi su poravnali golom Šveđanina Antona Lundella.

Rezultat se nije mijenjao sve do minutu i pol prije kraja treće dionice kada je za pobjedu Floride poentirao Gustav Forsling. U finalu Istočne konferencije čekaju ih New York Rangersi koji su s 4-2 bili bolji od Caroline Hurricanesa.

Velika drama vodila se u Coloradu gdje su Dallas Starsi nakon dva produžetka svladali Avalanche i prošli u finale Zapadne konferencije s ukupnih 4-2.

I u ovoj utakmici domaćin je prvi stigao do pogotka. Poentirao je Mikko Rantanen nakon pet i pol minuta igre u drugoj trećini. Početkom treće trećine gosti su poravnali preko Jamiea Benna, a do kraja nije bilo novih promjena.

Prvi produžetak protekao je bez promjena, a pobjednički gol u drugom za Starse je postigao Matt Duchene. U finalu Zapada čekat će bolje iz dvoboja Vancouver Canucksa i Edmonton Oilersa, a trenutni rezultat je 3-2 za Vancouver.

NHL doigravanje:
Boston Bruins - Florida Panthers 1:2
Colorado Avalanche - Dallas Stars 1:2 (nakon produžetaka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!