Košarka

Mavericksi u drami do četvrte pobjede i mjesta u finalu Zapadne konferencije

Branimir Korać • nedjelja, 19.05.2024.
Mavericksi u drami do četvrte pobjede i mjesta u finalu Zapadne konferencije
Foto: EPA

Dallas Mavericksi izborili su prolaz u finale Zapadne konferecije. U polufinalu su s 4-2 u seriji eliminirali Oklahoma City Thunder...

Idealan rasplet za Dallas Maverickse. U šest utakmica izbacili su Oklahoma City Thunder i sada čekaju protivnika u finalu Konferencije. Ovo je optimalna situacija za Maverickse, imat će više odmora od Denver Nuggetsa ili Minnesota Timberwolvesa, ali ipak neće upasti u zamku da su predugo van terena i da ispadnu iz ritma.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mavericksi su u šest utakmica eliminirali Oklahoma City Thunder, a posebno dramatična bila je šesta utakmica koju je Dallas dobio na svom parketu sa 117:116.

Thunder je u dobrom dijelu utakmice dobro izgledao, imao je na poluvremenu i visoku prednost 64:48 te se u tom trenutku činilo da sve vodi prema majstorici i sedmoj utakmici u Oklahoma Cityju.

Međutim uhvatio je Dallas u posljednjoj dionici priključak i ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj su i jedni i drugi imali šanse za pobjedu, a iz te situacije više je profitirao Dallas.

Dvije sekunde prije kraja Shai Gilgeous-Alexander napravio je prekršaj na PJ-u Washingtonu na šutu za triu, Washington je ubacio dva bacanja, promašio treće, ali bilo je dovoljno za pobjedu 117:116.

Najbolji kod Mavericksa bili su Luka Dončić s 29 poena, deset skokova i deset asistencija te s po 22 poena Derrick Jones i Kyrie Irving.

Najbolji kod Thundera bili su Gilgeous-Alexander s 36 poena i osam asistencija, Jalen Williams s 22 poena, devet skokova i osam asistencija te Chet Holmgren s 21 poenom.

NBA:
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 117:116 (4-2)

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!