Nogomet

Livakovićev Fenerbahče slavio u velikom derbiju i zadržao teoretske šanse za naslov

Petar Jenjić • nedjelja, 19.05.2024.
Livakovićev Fenerbahče slavio u velikom derbiju i zadržao teoretske šanse za naslov
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Fenerbahče je slavio u susretu 37. kola turskog prvenstva kod Galatasaraya i zadržao nade u naslov prvaka. Dominik Livaković branio je cijeli susret za goste...

U velikom turskom derbiju između Galatasaraya i Fenerbahčea, u pretposljednjem kolu Superlige, nismo saznali prvaka za sezonu 2023./24., već će on biti odlučen u zadnjem kolu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, Fenerbahče je na gostovanju kod najvećeg rivala stigao do pobjede od 0:1 i došao na tri boda zaostatka uoči zadnjeg kola. U slučaju istog broja bodova, Fener će osvojiti naslov zbog boljeg međusobnog omjera, s obzirom na to da je prvi njihov dvoboj u sezoni završio bez golova.

Veliki problem za goste se pojavio u 21. minuti kada je isključen Alexander Djiku, no uspješno su odolijevali svim pokušajima protivničke momčadi te u drugom poluvremenu došli do pogotka.

Nakon jednog kornera u 71. minuti poentirao je Caglar Soyuncu i donio vrijedna tri boda svojoj ekipi za koju je cijeli susret branio Dominik Livaković.

U posljednjem kolu Galatasaray gostuje kod 15. Konyaspora, dok će Fenerbahče biti domaćin posljednjem Istanbulsporu.

Galatasaray je osvojio najviše naslova prvaka Turske, njih 23, dok je Fenerbahče na četiri manje, ali posljednji je uzeo prije deset godina.

Super lig, 37. kolo:
Galatasaray - Fenerbahče 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!