Košarka

Pacersi nakon deset godina ponovno u finalu konferencije, aktualni prvaci ispustili 20 razlike pa ispali

Mario Borko • ponedjeljak, 20.05.2024.
Pacersi nakon deset godina ponovno u finalu konferencije, aktualni prvaci ispustili 20 razlike pa ispali
Foto: EPA

U sedmim utakmicama polufinalnih serija uspješniji su bili gosti. Indiana Pacersi srušili su u Madison Square Gardenu New York Knickse sa 109:130, a Timberwolvesi su s 90:98 pobijedili u Denveru i nakon 20 godina ušli u finale konferencije...

New York Knicks – Indiana Pacers 109:130

Brojne ozljede i smanjena rotacija ipak su na kraju New York Knicksima došli glave. Prvi break u seriji dogodio se u sedmoj utakmici, a do njega su došli Indiana Pacersi i s uvjerljivih 109:130 izborili finale Istočne konferencije.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim ranog vodstva Knicksa sve ostalo je bilo na strani gostiju. Indiana se već krajem prve četvrtine odvojila na dvoznamenkastu razliku, a pred kraj druge imali su čak 20 poena prednosti. New York je do poluvremena smanjio na 15 i ostavio si kakve-takve šanse u nastavku.

Ulovili su domaći, nošeni svojim navijačima, momentum na startu drugog poluvremena, smanjili su na sedam razlike, ali Pacersi su krajem treće četvrtine, kod vodstva 74:84, napravili seriju 9:0 i otišli na nedostižnu prednost. Povratka za Knickse nije bilo, a završilo je 109:130.

Pacersi su odigrali sjajnu momčadsku utakmicu. Svi u petorci postigli su preko 17 poena, a najraspoloženiji je bio Tyrese Halliburton s 26, a dodao je tome četiri skoka i šest asistencija. Andrew Nembhard odigrao je s 20 poena svoju najbolju utakmicu u seriji, a Indiana je iz igre šutirala nevjerojatnih 67 posto, 54 za tri poena.

Knickse je s 39 poena predvodio Donte DiVincenzo, Alec Burks s klupe je pridonio s 26, a Jalen Brunson ostao je na 17 koševa i devet asistencija.

Pacersi se nakon deset godina vraćaju u finale konferencije. Tamo ih čekaju Boston Celticsi s kojima su u regularnom dijelu odigrali pet utakmica, a upisali su dvije pobjede i tri poraza.

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 90:98

Aktualni prvaci prokockali su nemoguće. Imali su na početku treće četvrtine čak 20 razlike, ali onda su potpuno stali. Timberwolvesi su u jurnjavi uhvatili momentum, preokrenuli rezultat i naposljetku slavili s 90:98 i nakon 20 godina i ere Kevina Garnetta ponovno izborili finale Zapadne konferencije.

Prva četvrtina bila je većim dijelom izjednačena, a završila je plus pet za Nuggetse koji u drugu startaju sa serijom 8:0 i tako dolaze do dvocifrene prednosti. Na poluvremenu je Denver imao 15 koševa prednosti, na startu treće četvrtine stigao je i do 20 razlike, ali tada kreću gosti.

U jurnjavi terenom Timberwolvesi su napravili seriju 16:2 i potpuno se vratili u utakmicu. Nuggetsi se nakon toga više nisu uspjeli oporaviti, očuvali su jedan koš prednosti pri ulasku u posljednju dionicu, ali ona je 32:23 pripala Minnesoti koja je tako treći puta u četiri utakmice slavila u Denveru.

Anthony Edwards imao je slabu šutersku večer, ali je pridonio sa 16 poena, osam skokova i sedam asistencija. Najraspoloženiji je bio Jaden McDaniels s 23 koša. Toliko je zabio i Karl-Anthony Towns, a uz to uhvatio je i 12 skokova.

Nikola Jokić i Jamal Murray bili su potpuno usamljeni u svojoj ekipi. MVP lige je za 47 minuta na parketu ostvario 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, a njegov wingman zabio je 35 koševa. Nitko od njihovih suigrača nije postigao više od sedam poena i tako su aktualni prvaci zaustavljeni već u drugoj rundi doigravanja.

Minnesota će u finalu Zapadne konferencije igrati protiv Dallas Mavericksa, a NBA će šestu godinu u nizu dobiti različitog prvaka. Timberwolvesi su u regularnom dijelu na omjeru 3:1 protiv Dallasa, a u nadolazećoj seriji imat će prednost domaćeg terena. FOTO: EPA/JUSTIN EDMONDS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!