Nogomet

[VIDEO] Dalmatinko Cup u Zadar dovodi preko 3.500 sudionika i Lothara Matthäusa

Sportnet • ponedjeljak, 20.05.2024.
[VIDEO] Dalmatinko Cup u Zadar dovodi preko 3.500 sudionika i Lothara Matthäusa

Pred nama je novo izdanje Dalmatinko Cupa, međunarodnog turnira za dječake i djevojčice od osam do 14 godina. Na njemu će nastupiti 220 momčadi iz 22 zemlje i s tri kontinenta...

Deveto izdanje Dalmatinko Cupa, međunarodnog nogometnog turnira za dječake i djevojčice uzrasta od osam do 14 godina, dolazi u regiju Luke Modrića te okuplja čak 220 timova iz 22 zemlje i s tri kontinenta, koji od 30. svibnja do 2. lipnja 2024. nastupaju na devet terena u Zadru i diljem Zadarske županije.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lothar Matthäus - jedan od 20 najvećih igrača u povijesti nogometa na Dalmatinko Cup dolazi kao trener i voditelj momčadi TSV Grunwald te gost panela More than Football na zadarskom Forumu.

Gosti Dalmatinka su i Samir Handanović, bivši igrač i trenutno jedan od skauta Inter Milana, Manuel Baum, direktor nogometne akademije RB Leipziga, Branko Strupar, legenda belgijskog nogometa, Saša Bjelanović, sportski direktor Istre 1961 te Tomislav Rogić, trener vratara u Laziju.

Dalmatinko Cup osnovan je 2016. godine s jasnom misijom da omogući djeci iz Hrvatske i drugih zemalja igranje nogometa s vršnjacima na profesionalno organiziranom natjecanju, bez obzira na narodnost, vjeru, rasu ili spol.

Lokalnim klubovima na Dalmatinku će se pridružit pozamašna lista inozemnih momčadi: Fenerbahče, Šahtar Donjeck, Sunderland, Monza, TSV Grunwald, Zaglebie Zagrzje, Slask Wroclaw, Gornik, Bunyodkor, Genk, Brasov, Timisoara, Dumbravita, Ferencvaros, MTK, Aktobe, Sarajevo, Željezničar, Olimpija, Celje, Domžale,Vojvodina, Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Istra 1961, Rijeka, Prishtina i drugi.

Score for More

Podrška mladim igračima i Dalmatinko Cupu pristiže od velikog broja nogometnih zvijezda, poput Takumija Minamina, člana AS Monaca i japanske nogometne reprezentacije.

Sportski brend DO WE, ujedno jedan od partnera turnira, čiji je pokretač i hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić, za svaki postignuti gol na turniru, u humanitarnoj akciji Score for More, donira sredstva za Športsko Rekreativnu Udrugu Osoba i Djece s Invaliditetom “Vjeruj i djeluj”.

Dalmatinkov slogan More than Football garantira pravi spektakl kroz promociju sportskog načina života kod mladih, timskog duha, humanosti i suradnje.

Uz devet nogometnih terena, Dalmatinkov tabor će zaposjesti i Zadarski Forum na kojem će svi moći uživati u gledanju finala Lige prvaka, pop-up marketu "HI - Old Town, New Ideas" Subsoccer terenu za igru te ostalim sadržajima poput kids cornera, fresh cornera, te prijenosu finala Lige Prvaka.

Centralno događanje Dalmatinko Fun & Entertainment zone na Forumu je panel "MORE THAN FOOTBALL".

Jedan od najvećih dječjih turnira u Europi

Uz ekipe i službene osobe klubova stiže roditeljska navijačka pratnja pa organizatori procjenjuju da će u Zadar i Zadarsku županiju povodom Dalmatinka u vikendu predsezone doći preko 6.500 osoba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!