Košarka

PRO 3×3 Tour 2024. u Hvaru osvojila iskusna crnogorska momčad

Sportnet • ponedjeljak, 20.05.2024.
PRO 3×3 Tour 2024. u Hvaru osvojila iskusna crnogorska momčad

U petak i subotu, 17. i 18. svibnja, održan je još jedan turnir PRO 3×3 Tour 2024. Osvojila ga je crnogorska momčad Podgorica Kodio...

Kvalitetna i iskusna crnogorska 3×3 momčad Podgorica Kodio pobijedila je u seniorskoj konkurenciji snažnog međunarodnog turnira u 3x3 košarci, koji je u petak i subotu, 17. i 18. svibnja 2024., organiziran u Hvaru. Bio je to drugi turnir u okviru aktualne treće sezone PRO 3x3 Toura, serije međunarodnih turnira u 3×3 košarci, koja se održava pod punim nazivom PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel.

Igraj na košarkaške utakmice SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dvodnevni turnir organiziran je na impresivnoj lokaciji hvarske Pjace, odnosno Trga Svetog Stjepana, u samom središtu Hvara pred brojnom publikom, u kojoj su se našli posjetitelji iz Hrvatske i inozemstva. U zanimljivoj finalnoj utakmici, odigranoj preksinoć (subota, 18. svibnja), Podgorica Kodio nadvisila je hrvatsku ekipu Borik Bjelovar rezultatom 20:16.

Osim FIBA bodova, prvoplasiranoj momčadi u Senior Elite Men kategoriji pripala je i novčana nagrada od dvije tisuće eura te posebna nagrada. Naime, budući da je turnir u Hvaru imao prestižan status FIBA 3x3 Lite Questa, pobjednici su se izravno plasirali na svjetski Challenger turnir koji će se odigrati u kanadskom Quebecu.

Inače, pobjednici su nastupili u sastavu: Petar Ivanović, Miloš Jovanović, Marko Raičević i Aleksa Vujadinović. Drugoplasiranoj ekipi pripao je iznos od 600 eura, a trećeplasirana momčad Aluplastik Živinice (Bosna i Hercegovina) dobila je 400 eura. I ove godine na PRO 3×3 Touru održavaju se ogledi juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Pobjednik juniorskog natjecanja u Hvaru postala je ekipa Nikad Duja koja je u finalu svladala ekipu Rođaci rezultatom 14:7. Treće mjesto osvojila je ekipa Tijarica.

"Drugu godinu zaredom održan je turnir PRO 3×3 Toura na predivnoj lokaciji u centru grada Hvara. Velik broj gledatelja uz teren, turisti koji nisu skrivali oduševljenje ovom manifestacijom, nagradne igre u šutiranju na koš koje su involvirale publiku u velikom broju, djeca iz grada Hvara oduševljena košarkom. To je ozračje koje opravdava sav trud uložen u organiziranje ovakvog događaja. Košarka koju smo vidjeli bila je atraktivna, dinamična i vrlo zanimljiva. Kvalitetne međunarodne ekipe, juniori koji su pokazali da 3×3 u Hrvatskoj ima budućnost, sve je bilo izvrsno", istaknuo je Tomislav Prpić iz Udruge PRO 3×3, glavnog organizatora PRO 3×3 Toura 2024. driven by Opel.

Drugoga dana u Trogiru je organiziran je i Kids Day s brojnim sadržajima i događanjima namijenjenima djeci koji je polučio odaziv mnogih mališana. Bila je organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Također, valja posebno istaknuti, da su organizatori i domaćini uspješno priveli turnir kraju, unatoč tome što je loše vrijeme cijeli program drugoga dana i večeri odgodilo za gotovo puna četiri sata.

"Izuzetno nas veseli što je grad Hvar i ove godine bio domaćin jedne od 10 etapa PRO 3x3 Toura. Ekipe iz kategorije Elite pokazale su, na najljepšoj dalmatinskoj Pjaci, svu atraktivnost i težinu ovog olimpijskog sporta, a interes juniorskih ekipa U-19 i hvarske djece dokaz je da košarka ima budućnost i na otocima. Još jednom čestitam svim pobjednicima i zahvaljujem svim ekipama na sudjelovanju, kao i organizatorima, Udruzi PRO 3×3, entuzijastima i zaljubljenicima u košarku koji su u Hvar donijeli pozitivnu energiju, sportski duh, fair play i vrhunski sportsko-edukativno-turistički event. Vjerujem da ova priča ima budućnost, ne samo u natjecateljskom smislu već i kao turistički proizvod koji na atraktivan način objedinjuje promociju Hrvatske i 3x3 košarke. Veseli nas što će Hvar i sljedeće godine biti dio ove priče", naglasila je Iva Belaj Šantić, direktorica Turističke zajednice grada Hvara.

Treća postaja PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno se nalazi na morskoj obali, a idući turnir bit će organiziran 31. svibnja i 1. lipnja 2024., u lijepom istarskom gradu Umagu, ponovno na atraktivnoj lokaciji – Trgu slobode u samom središtu grada. Inače, ovogodišnji PRO 3×3 Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održati na ukupno deset atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske.

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi tako pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku. PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3x3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska).

FOTO: Zvonimir Barišin (Pixsell Photo & Video Agency)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!