Košarka

Boston Celticsi i Indiana Pacersi započinju borbu za NBA finale

Petar Jenjić • utorak, 21.05.2024.
Boston Celticsi i Indiana Pacersi započinju borbu za NBA finale
Foto: EPA

Boston Celticsi i Indiana Pacersi večeras će odigrati prvu utakmicu finala Istočne konferencije. U pet međusobnih dvoboja ove sezone Boston je upisao tri pobjede, a Indiana dvije...

Večeras kreće finale Istočne konferencije, u borbi za novi NBA naslov. U bostonskom TD Gardenu domaći će Celticsi u prve dvije utakmice biti domaćini Indiana Pacersima. Večerašnji dvoboj kreće od 2 sata ujutro po hrvatskom vremenu, ali za sve one kojima ne smetaju podočnjaci, to neće biti problem.

Igraj na Boston Celtics - Indiana Pacers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolja momčad regularnog dijela sezone u prvoj je rundi s 4-1 u seriji izbacila Miami Heat, a istim rezultatom u polufinalu Istoka i Cleveland Cavalierse. S druge strane, Pacersi su u prvoj rundi odigrali odlično i izbacili Milwaukee Buckse s 4-2, nakon čega su okrenuli zaostatak od 3-2 u seriji protiv "izraubanih" New York Knicksa i slavili s 4-3.

Posljednju utakmicu Pacersi su odigrali prije samo dva dana, dok su Celticsi svoju seriju protiv "Cavsa" riješili 16. svibnja. Nešto više vremena za odmor definitivno nije na odmet, a koliko će to potencijalno utjecati na ishod ove serije, tek nam preostaje saznati.

Očekujemo seriju na veći broj poena. Pacersi su kroz regularni dio sezone bilježili 123.3 poena po utakmici, uz čak 67.1 posto šuta iz igre, dok su Celticsi bili nešto lošiji u toj kategoriji sa 120.6 koševa u prosjeku. Čije će zvijezde biti zaustavljene, moglo bi odlučiti seriju, iako je Boston definitivno u ulozi favorita.

Ove sezone već su odigrali pet međusobnih utakmica. Celticsi su u dvije na domaćem terenu upisali pobjede, od čega je posebno pamtljiva prva (155:104). Indiana je na domaćem terenu slavila dva puta, dok je Boston bio bolji jednom.

Celticsi će biti bez Kristapsa Porzingisa koji se ozlijedio u četvrtoj utakmici prve runde protiv Miami Heata, ali i bez njega su na omjeru 5-1. S druge strane već duže vremena zbog ozljede nema Bennedicta Mathurina.

"Zeleni" su 17 puta osvojili naslov prvaka, a zadnje veliko finale igrali su prije dvije godine. Pacersi su osvojili tri naslova, sva tri u nekadašnjoj ABA ligi, dok su zadnje finale igrali još 2000. godine.

Što su rekli

Jayson Tatum, igrač Celticsa: "Znamo što možemo individualno. Svaka večer donosi nam drugačije izazove. Trebamo biti spremni na različite izazove i zadatke, napraviti sve što je potrebno jer smo na košarkaškom terenu sposobni napraviti doslovno sve."

Myles Turner, igrač Pacersa: Ponosan sam na ovu skupinu igrača. Ovo je posebna grupa, igramo jedni za druge, nema ega. Kada imate sedam, osam igrača koji svaku večer mogu ubaciti 15 ili više poena, može vam se dogoditi da imate puno ega uključenog, ali to smo srezali odmah na početku sezone."

Mjesto, vrijeme

TD Garden, Boston, 02:00 po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Celtics: Porzingis (ozljeda

Pacers: Mathurin (ozljeda)

Zadnji susret

Krajem siječnja odigrali su zadnju utakmicu. Boston je bio domaćin i slavio je rezultatom 129:124.

Prognoza

Prednost domaćeg terena trebala bi ići na ruku Celticsima koji će večeras upisati pobjedu. Vedete Bostona trebale bi odigrati odličnu utakmicu.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!