Vodeni sportovi

Sestre Jurković ostale bez Olimpijskih igara

HINA, Petar Jenjić • utorak, 21.05.2024.
Sestre Jurković ostale bez Olimpijskih igara
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Sestre Ivana i Josipa Jurković nisu uspjele izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Danas su zauzele treće mjesto na kvalifikacijskoj regati, a trebale su biti među prve dvije posade...

Hrvatske veslačice Ivana i Josipa Jurković nisu se uspjele izboriti za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, jer su na kvalifikacijskoj regati u švicarskom Luzernu zauzele treće mjesto u finalnoj utrci dvojaca bez kormilara.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za plasman na Olimpijske igre trebalo je biti među najbolje dvije posade, a to su u Luzernu bile predstavnice Danske i Novog Zelanda.

Pobjednice, Hedvig Rasmussen i Fie Erichsen, imale su vrijeme od sedam minuta i 14.62 sekundi. Novozelanđanke Kate Haines i Alana Sherman su za Dankinjama zaostale za 82 stotinke, dok su sestre Jurković na cilj došle sa zaostatkom od 7.37 sekundi.

Iza hrvatskih predstavnica ostale su posade: Francuske, Italije i Njemačke.

Hrvatsku će tako u veslanju na Olimpijskim igrama u Parizu (26. srpnja - 11. kolovoza) predstavljati tri posade: braća Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara, braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu na pariće te Damir Martin u samcu.

Braći Sinković i Damiru Martinu će to biti četvrti nastup na olimpijskim igrama, dok će braća Lončarić u Parizu imati premijeru na najvećem sportskom natjecanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!