Rukomet

Čupić zaključuje igračku karijeru: 'Nastavljam dalje u drugoj ulozi'

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 21.05.2024.
Čupić zaključuje igračku karijeru: 'Nastavljam dalje u drugoj ulozi'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Ivan Čupić u četvrtak bi trebao odigrati svoju posljednju utakmicu u igračkoj karijeri. U momčad Zagreba ostat će i dalje, ali u ulozi pomoćnog trenera Andrije Nikolića...

U igračku mirovinu odlazi Ivan Čupić. Na današnjoj press konferenciji Zagreba, uoči zadnje utakmice sezone protiv Nexea, Čupić se obratio novinarima:

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Siguran sam da će mi u četvrtak biti zadnja utakmica kao igrača. Imamo još dva dana posla i idemo okruniti ovu dobru sezonu s duplom krunom. Već od četvrtka navečer krećemo spremati sve za sljedeću sezonu. Ono što je bitno za ovaj klub je da uvijek napreduje i da ide prema ispunjavanju svojih ciljeva. Drago mi je da ostajem dio ovog tima, dio obitelji i dio jedne rukometne kuće. Nastavljam dalje u drugoj ulozi i tu ću kao i na terenu davati sve od sebe i maksimalno se podrediti rezultatu."

Od sljedeće će sezone biti pomoćni trener Andriji Nikoliću:

"Hvala Andriji što me je predložio za svog pomoćnika, hvala upravi kluba koja mi je ukazala povjerenje. Želim se razvijati kao trener, učiti od iskusnijih i napredovati svakoga dana. Mislim da sam na pravom mjestu za tako nešto. Na kraju, želio bih se zahvaliti svim svojim trenerima i suigračima koji su me trpjeli. Znam da sam često bio težak karakter i da im nije bilo lako sa mnom, ali nadam se da su mi oprostili i da pamtimo samo lijepe dane. Za kraj želio bih se zahvaliti ljudima bez kojih ja ne bih postigao ništa od ovoga i ne bih bio ovdje. To je moja obitelji. Moji roditelji. Moja braća. Moja supruga Nera i moja djeca. Uvijek su mi bili podrška i u nekima od najtežih životnih trenutaka ja bez njih ne bi uspio. Hvala svima i gledamo se dalje u nekim drugim ulogama", dodao je Čupić.

Damir Bičanić, sportski direktor kluba, zahvalio se Čupiću na svemu:

"Ipak, glavna tema ove press konferencije je naš Ivan Čupić. Vjerujem da će mu u četvrtak biti zadnja utakmica i da će tu u Kutiji šibica završiti jednu prekrasnu karijeru. Iznimno mi je drago da sam dijelio i minute s njim i da smo zajedno prošli jedan put na kojemu je bilo i pobjeda i poraza. Jedna velika karijera dolazi svom kraju, ali veseli nas da odmah sutradan kreće novo poglavlje u njegovom sportskom djelovanju. Čupko će nastaviti kao Andrijin pomoćni trener i ostati dio naše sportske obitelji."

Andrija Nikolić, glavni trener prve ekipe, vjeruje da će mu biti od velike pomoći:

"Što se Ivana tiče, mogu reći da sam ga upoznao prošlo ljeto kada su počele pripreme kluba. Od prvog smo dana počeli razgovarati o rukometu i Ivan je tu pokazao jedan veliki talent i razumijevanje rukometa i zato vjerujem da može imati jednako uspješnu karijeru i kao trener. Ja mu to od srca želim."

U četvrtak od 18 sati, u sportskoj dvorani Trešnjevka, Zagreb želi pobjednički zaključiti ovu sezonu.

"Što se tiče utakmice u četvrtak, mogu reći da se pripremamo kao i do sada. Nikada nikoga ne podcjenjujemo, premda mi se čini da se Nexe ne nalazi u nekom svom najboljem trenutku. To su ipak njihovi problemi, a mi se maksimalno pripremamo kao i za svakog drugog protivnika i želimo da u četvrtak završi ovogodišnje prvenstvo", dodao je Nikolić.

Izjave: RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!