Nogomet

Jakirović: 'Želimo osvojiti kup, to bi bila točka na 'i' sjajne sezone'

Petar Jenjić • utorak, 21.05.2024.
Jakirović: 'Želimo osvojiti kup, to bi bila točka na 'i' sjajne sezone'
Foto: Damir Senčar/HINA

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je uzvratnu utakmicu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Rijeke. Osvrnuo se i na kombinacije za playoff Lige prvaka te na proslavu naslova prvaka...

U srijedu od 18 sati igra se uzvratna utakmica finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Dinama. Prvi dvoboj na Maksimiru završio je bez postignutih pogodaka.

Igraj na Rijeka - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Baš je pravo finale, nema kalkulacija ni iznenađenja. Poznajemo se jako dobro, odlučit će raspoloženje na dan utakmice. Malo smo se osvježili, svi su na dispoziciji, napravit ćemo se da osvojimo kup. Bit će, kao i uvijek, zahtjevno na Rujevici. Cilj je prvi zabiti gol, to bi bila velika prednost", rekao je trener Modrih Sergej Jakirović.

Jakirović se nadovezao i na taktiku.

"Još nismo odlučili. Postoje dvije varijante, razmišljamo napadački. Sve ćemo staviti u zapisnik, idemo s napadački orijentiranim karikama u zapisniku. Očekujem da će probati nas stisnuti, a to iziskuje i veliki rizik. Imamo naš plan. Rijeka će, kao i uvijek biti agresivna, nadaju se da mogu dobiti, kao i mi njih."

Jasno, postoji mogućnost da sve ode i na penale.

"Nismo ih vježbali, to nije isti ambijent ni uvjeti. Puno je drukčije sa psihološke strane. Kod mene pucaju oni koji se najbolje osjećaju. Nije promašio samo onaj koji nije pucao, time se uvijek vodim."

"Puno se toga dogodilo ove sezone, ali na kraju izađu oni najčvršći, najjači u glavi i oni koji se mogu nositi s očekivanjima. 3. prosinca imali smo 12 bodova zaostatka za Hajdukom, vratili iz Astane i stigli u Koprivnicu na zaleđen teren. Digli smo se iznad svega i želimo osvojiti kup. To bi bila točka na "i" sjajne sezone."

Kombinacije za playoff Lige prvaka vrlo su dobre.

"Navijam za Real zbog Modrića, uvijek sam za njega. Moramo tek vidjeti što će biti u Danskoj, sve je otvoreno. Nisam gledao što se tamo događa, nisam pratio stanje u danskoj i češkoj ligi, to su više pratili ljudi iz stožera. Do neki dan nisam ni znao što nam treba u tom slučaju. Razmišljam samo o Dinamu, srećom za sada nam se druge stvari dobro poklapaju."

Proslava naslova prvaka na Trgu bana Jelačića.

"Imamo planove kupiti kubanke, no ne bih se uspoređivao s Ancelottijem. Na sebi je imao i sunčane naočale, ipak je slavio naslov po danu. Ako ih stavim u večernjim satima, reći će mi da sam lud. Ne mislim ništa pretjerano slaviti, ali stručni stožer i igrači mogu si dati oduška. Zaslužili su."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!