Nogomet

Sopić: 'Nećemo sigurno igrati na 0:0, nismo ni na Maksimiru'

Petar Jenjić • utorak, 21.05.2024.
Sopić: 'Nećemo sigurno igrati na 0:0, nismo ni na Maksimiru'
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Rijeka će u srijedu igrati uzvratni dvoboj finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama. Trener Rijeke Željko Sopić najavio je dvoboj i istaknuo da se neće prilagođavati protivniku i da neće igrati na 0:0...

Trener Rijeke Željko Sopić najavio je drugu utakmicu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama. Dvoboj se igra s početkom u 18 sati:

Igraj na Rijeka - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Računica je jasna, treba nam pobjeda. Sami smo se doveli u ovu situaciju. Mislim da je ozračje u ekipi jako dobro, više manje svi zdravi i orni te da ćemo našim navijačima predstaviti na jako dobar način i ta Rabuzinovo sunce dođe na Rujevicu."

O Lindonu Selahiju i Marku Pjaci:

"Jedan je još uvijek upitan, a to nije Pjaca. Pjaca je dobro, odradio je terapije, sjeo je na klupu jer mu je bilo usput kad je bilo protiv Osijeka. Nismo ga imali namjeru ni koristiti. Selahi je jučer nešto trenirao, a hoće li biti spreman, odlučit ćemo prije utakmice."

1997. godine kao igrač Zagreba igrao je finale kupa, ali je izgubio protiv Dinama, kao i kad je bio igrač Slaven Belupa:

"Ja sam maksimalno kao trener motiviran. Nas je bilo osam, njih deset i 25 tisuća navija za Zagreb na Maksimiru. To je bilo brojevno stanje. Igrao sam i sa Slaven Belupom finale protiv Dinama, izgubili smo Schildenfeldovim golom u zadnjoj minuti, mislim da je tako bilo. Iskreno se nadam da je treća sreća. Nadam se da nećemo odigrati vanserijski jer gledajući zadnje rezultate i igru koju smo prikazivali, mislim da ne ide ruku pod ruku, ali tako je kako je. Voljni moment, želja i raspoloženje nije palo ni jedan posto i jedva čekam sutrašnju utakmicu."

Produžeci i penali?

"Kad god igrate neku utakmicu, bez obzira je li kup ili Europa, onda je normalno da ćemo danas puknuti koji jedanaesterac. Nećemo sigurno igrati na 0:0. Nismo igrali ni na Maksimiru, bez obzira na to kako je izgledalo. Mislim da smo odigrali neloše do zadnje trećine gdje smo bili brzopleti. Pogodili smo stativu, imao je Dinamo neke šanse, pa i priliku Marića pretkraj. Nešto se pita i Dinamo. Kup se gleda u kontekstu te dvije utakmice, tako da ćemo se pripremiti za sve moguće detalje i mogućnosti, ali znamo da nam igra samo pobjeda."

Može li Rijeka ponoviti istu izvedbu kao prije tri tjedna?

"Ima tu i protivnik. Nadam se da možemo, da ćemo dati sve od sebe. Maksimalno vjerujem svojim igračima i znam da su, prije svega, profesionalci, ali i da su mladi i da imaju veliku želju. Nadam se da ćemo popraviti realizaciju i da ćemo jednostavnije poentirati iz šansi koje stvorimo. Treniram moju ekipu, nećemo se prilagođavati nikome. Vidjet ćemo sutra nakon utakmice."

Iz Dinama su najavili "kubanke" na proslavi naslova prvaka. Je li u Rijeci išta pripremljeno za eventualno slavlje?

"To je pitanje kao kad me vaše kolege pitaju za prijelazni rok. Prvo skoči pa reci hop. Potpuno smo usredotočeno, a lako ćemo za to. Gdje god treba doći, ali trenutno je samo koncentracija na utakmicu. Želja je da nam bude malo ljepše vrijeme, baš ne bih želio da bude kiša. Nadamo se da neće."

U medijima se pisalo o negativnoj atmosferi.

"Suludo je takve gluposti komentirati. Englezi imaju riječ "garbage", baš bez veze. To je vijest kao Aberdeen. Niti sam čitao niti znam išta o tome, nešto se mora pisati. Pucanje u prazno, ne znam o čemu se radi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!