Nogomet

Kek stavio Josipa Iličića na širi popis kandidata za nastup na Euru

Branimir Korać, HINA • utorak, 21.05.2024.
Kek stavio Josipa Iličića na širi popis kandidata za nastup na Euru
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Slovenski napadač Josip Iličić bio je iznenađenje kada je izbornik Matjaž Kek u utorak imenovao svoj privremeni sastav za EURO 2024., a 36-godišnjak se vraća u reprezentaciju prvi put nakon više od dvije godine.

Iličić, koji je zabio 16 golova u 79 nastupa za Sloveniju, posljednji je put igrao za svoju zemlju u studenom 2021. i od tada je napustio Atalantu iz Serie A da bi se vratio u slovenski klub Maribor, jer je patio od psihičkih problema.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Njegovi nastupi ove sezone, postigavši osam ligaških golova pomažući Mariboru da završi na drugom mjestu na ljestvici, donijeli su mu priliku da konačno igra na velikom turniru.

Kek je imenovao sastav od 30 igrača, koji će morati smanjiti za četiri igrača prije imenovanja službenog popisa. Slovenija ima dvije prijateljske utakmice s Armenijom i Bugarskom prije odlaska u Njemačku gdje se u skupini C susreće s Danskom, Srbijom i Engleskom.

Benjamin Šeško iz RB Leipziga, najbolji slovenski strijelac kvalifikacija s pet golova, također je u momčadi uz 31-godišnjeg vratara Atletico Madrida Jana Oblaka.

Vratari: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić, Matevž Vidovšek;

Obrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović, Žan Zaletel;

Veza: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Nino Žugelj;

Napad: Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik, Luka Zahović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!