Nogomet

Kopenhagen ispao iz utrke za titulu, Dinamo navija za Real Madrid

Branimir Korać • utorak, 21.05.2024.
Kopenhagen ispao iz utrke za titulu, Dinamo navija za Real Madrid
Foto: Dario Grzelj/HINA

Puno toga se poklopilo Dinamu na putu do izravnog ulaska u play-off Lige prvaka, a da bi se tamo našao, potrebna je još jedna "sitnica". Real Madrid mora svladati Borussiju Dortmund u finalu Lige prvaka...

U Dinamu su zasigurno sa zanimanjem popratili današnji dvoboj 31. kola danskog prvenstva između Aarhusa i Kopenhagena. Tko bi rekao da bi ta utakmica u Hrvatskoj izazvala toliko pozornosti, no ona je bila vrlo važna za Dinamovu europsku budućnost.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime Dinamu je bila potrebna pomoć Aarhusa koji je pobjedom mogao i matematički ostaviti Kopenhagen bez titule prvaka i to je i učinio. Slavio je s 3:2 pa će tako odluka o prvaku Danske pasti u posljednjem kolu između Midtjyllanda i Brondbyja. Inače, junak Aarhusa bio je veznjak Emil Madsen koji ove sezone nije zabio niti jedan pogodak, a protiv Kopenhagena je zabio - tri.

Što to znači za hrvatskog prvaka? Znači puno, Kopenhagen koji ga je mogao preskočiti i zauzeti njegovo mjesto u play-offu Lige prvaka sada je otpao.

No da bi Dinamo uistinu krenuo od play-offa Lige prvaka, potrebno se još nešto poklopiti i to nimalo jednostavno. Real Madrid mora svladati Borussiju Dortmund u finalu Lige prvaka.

Puno bi to značilo Modrima, krenuli bi kasnije u Europi, imali bi samo jednu stepenicu (doduše ultratešku) do Lige prvaka, a ako ne bi i uspjeli, imali bi siguran nastup u sve jačoj Europskoj ligi.

Naravno u svemu tome ne treba zaboraviti niti izdašnu financijsku nagradu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!