Tenis

Hrvatski dvoboj u borbi za treće kolo kvalifikacija Roland Garrosa

Petar Jenjić • srijeda, 22.05.2024.
Hrvatski dvoboj u borbi za treće kolo kvalifikacija Roland Garrosa
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

U drugom kolu kvalifikacija za Roland Garros, gledat ćemo i hrvatski dvoboj. Lea Bošković i Jana Fett borit će se za finalno kolo u njihovom trećem međusobnom dvoboju. Do sada obje imaju po jednu pobjedu...

Nastavljaju se kvalifikacije za Roland Garros, drugi Grand Slam sezone. Pariška zemljana podloga donosi nam mnoga uzbuđenja i prije početka glavnog turnira, a nama posebno zanimljiv jest jedan od današnjih mečeva koji će se igrati na terenu broj 9.

Igraj na Fett - Bošković na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, u drugom kolu kvalifikacija, već od 10 sati, snage će odmjeriti dvije hrvatske tenisačice, Lea Bošković i Jana Fett. Bit će im to drugi međusobni dvoboj, a obje hrvatske predstavnice do sada su upisale po jednu pobjedu.

Oba meča odigrale su još 2021. godine. Prvo je na W60 turniru u Zagrebu do pobjede u dva seta stigla Fett (6:2, 6:1), nakon čega je u slovenskom Otočecu slavila Bošković nešto teže, završilo je 4:6, 6:2, 6:1. Međutim, gledajući trenutnu formu, u nešto većem statusu favorita definitivno je Fett.

Finalistica juniorskog Australian Opena u karijeri je osvojila devet trofeja, od čega dva protekli mjesec. Prvo je na 75 tisuća dolara vrijednom turniru u Splitu uzela naslov pobjedom protiv Turkinje Ipek Oz u finalu (6:0, 6:4). Nakon toga otišla je na kvalifikacije za WTA turnir u Stuttgartu, ali tu je odmah ispala na startu od Aliaksandre Sasnovič (4:6, 6:7).

Nakon toga otputovala je na 100 tisuća dolara vrijedan turnir u portugalski Oeiras i osvojila ga uz samo jedan izgubljen set. U finalu je svladala Mađaricu Pannu Udvardy sa 6:0, 6:2, a do sada nije nikada osvojila jači turnir. Zagrepčanka je trenutno na 126. mjestu WTA ljestvice.

Uoči dolaska u Pariz upisala je jednu pobjedu na W75 turniru u Zagrebu, a u prvom kolu kvalifikacija izbacila je domaću predstavnicu, Selenu Janičijević u tri seta. Francuskinja je dobila prvi set sa 6:2, ali je Fett uzvratila sa 6:0, 6:3.

S druge strane, Lea Bošković trenutno je na 210. mjestu WTA ljestvice, a do sada je u 16 finala osvojila sedam turnira. Posljednji trofej stigao je na W25 turniru u španjolskoj Bazi, u listopadu prošle godine.

Bošković je jako dobro igrala za Hrvatsku na Billie Jean Cupu gdje je upisala četiri pobjede, ali nakon toga je samo dva puta slavila. Na Challengeru u Lleidu izbacila je Čehinju Annu Šiškovu (6:4, 6:1), nakon čega je ispala od Magdalene Frech (3:6, 1:6), a zatim i u prvom kolu zagrebačkog turnira od kasnije finalistice Lole Radivojević (3:6, 2:6).

Na startu kvalifikacija Roland Garrosa izbacila je Himeno Sakatsume iz Japana nakon dva sata i 28 minuta igre. Slavila je sa 6:4, 2:6, 6:3 u njihovom prvom međusobnom dvoboju i izborila hrvatski duel u Parizu.

Mjesto, vrijeme

Stade Roland Garros, Pariz, 10:00

Teren broj 9

Zadnji susret

U prvom kolu turnira u slovenskom Otočecu, u lipnju 2021. godine, Bošković je slavila s 4:6, 6:2, 6:1.

Prognoza

Za današnji meč očekujemo pobjedu Fett, ali i da će se za nju morati malo više pomučiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!