Nogomet

Traži se ime osvajača posljednjeg trofeja sezone, Rijeka i Dinamo u borbi na Rujevici

Petar Jenjić • srijeda, 22.05.2024.
Traži se ime osvajača posljednjeg trofeja sezone, Rijeka i Dinamo u borbi na Rujevici
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Pred nama je uzvratna utakmica finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Dinama. Prvi susret na Maksimiru završio je bez pogodaka, a hoće li Rijeka do sedmog ili Dinamo do 17. trofeja u ovom natjecanju, preostaje nam saznati...

Bliži se kraju još jedno izdanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Večeras će od 18 sati svoju uzvratnu utakmicu finala odigrati Rijeka i Dinamo, nakon što je prvi dvoboj na Maksimiru završio bez pogodaka. Njihov dvoboj sudit će Jakov Titlić, pomagat će mu Hrvoje Radić i Goran Perica, četvrti sudac je Patrik Kolarić, a u VAR sobi Dario Bel i Marjan Tomas.

Igraj na Rijeka - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Upravo je Dario Bel bio glavni sudac protekle srijede kada je utakmica na Maksimiru završila 0:0. Nije bilo nikakvih repova nakon iste, a u tome su mu olakšali i igrači. Kao što se i moglo očekivati, kada uzmemo u obzir da je prva od dvije utakmice i pravilo gola u gostima, obje ekipe bile su vrlo oprezne. Šansi je bilo, ali promjene rezultata ipak nije.

Rijeka je do sada osam puta igrala u finalu ovog natjecanja, a šest puta je Rabuzinovo sunce završilo u njezinim vitrinama. Posljednje je osvojeno u sezoni 2019./20. protiv Lokomotive (1:0), a tri su izborena upravo protiv Dinama. Ta finala igrana su na jednu utakmicu, a Riječani su svaki put s tri gola u mreži Modrih bili vrlo uvjerljivi.

S druge strane, Dinamo je došao do 24. finala u kojem će tražiti svoju 17. titulu. Posljednji je osvojio 2021. godine kada je s visokih 6:3 svladao Istru 1961. Bio bi to savršen zaključak turbulentne sezone Modrih koji bi osvojili treći trofej, nakon prvenstva, ali i sada već davnog Superkupa na početku sezone.

U pet međusobnih dvoboja ove sezone, Rijeka je i dalje bez pobjede. Dinamo je na Maksimiru upisao dvije pobjede i jednu na Rujevici, onu ključnu u borbi za naslov prvaka. Jedan dvoboj na Rujevici završio je bez pobjednika, kao i onaj posljednji prije tjedan dana u Zagrebu. Rijeka je zadnju pobjedu protiv Dinama upisala u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa krajem 2021. godine.

Svi igrači Dinama bit će na dispoziciji treneru Sergeju Jakiroviću, dok je kod Rijeke pod velikim znakom pitanja nastup Lindona Selahija. U kadru bi trebao biti Marko Pjaca koji je, prema riječima Željka Sopića, odradio potrebne terapije.

Potrebno je izdvojiti i da je Dinamo svoj zadnji prvenstveni dvoboj odradio u subotu u Koprivnici gdje je slavio kod Slaven Belupa rezultatom 2:3, dok je Rijeka u nedjelju igrala u gostima kod Osijeka i izgubila rezultatom 2:0. Modri su na 11 uzastopnih prvenstvenih pobjeda, dok je Rijeka nakon velikog pobjedničkog niza sada na četiri vezana poraza.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Rijeke: "Računica je jasna, treba nam pobjeda. Sami smo se doveli u ovu situaciju. Mislim da je ozračje u ekipi jako dobro, više manje svi zdravi i orni te da ćemo našim navijačima predstaviti na jako dobar način i ta Rabuzinovo sunce dođe na Rujevicu. Nadam se da možemo, da ćemo dati sve od sebe. Maksimalno vjerujem svojim igračima i znam da su, prije svega, profesionalci, ali i da su mladi i da imaju veliku želju."

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Baš je pravo finale, nema kalkulacija ni iznenađenja. Poznajemo se jako dobro, odlučit će raspoloženje na dan utakmice. Malo smo se osvježili, svi su na dispoziciji, napravit ćemo se da osvojimo kup. Bit će, kao i uvijek, zahtjevno na Rujevici. Cilj je prvi zabiti gol, to bi bila velika prednost. Digli smo se iznad svega i želimo osvojiti kup. To bi bila točka na "i" sjajne sezone."

Mjesto, vrijeme, suci

Rujevica, Rijeka, 18:00

Suci: Jakov Titlić, Hrvoje Radić, Goran Perica; 4. sudac: Patrik Kolarić; VAR: Dario Bel, Marjan Tomas

Nedostaju

Rijeka: Selahi (pod upitnikom)

Dinamo: (-)

Zadnji susret

Utakmica na Maksimiru protekle srijede nije nam donijela golove pa će se sve odlučiti na Rujevici.

Prognoza

S obzirom na međusobne dvoboje ove sezone, Dinamo je danas u statusu blagog favorita, ali od obje ekipe očekujemo više napadački nogomet, nego u prošlom dvoboju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!