Košarka

Timberwolvesi ne žele stati na finalu Konferencije, ali i Luka Dončić ima velike planove

Branimir Korać • srijeda, 22.05.2024.
Timberwolvesi ne žele stati na finalu Konferencije, ali i Luka Dončić ima velike planove
Foto: EPA

Večeras u Minneapolisu počinje finalna serija Zapadne konferencije. Minnesota dočekuje Dallas, a obje momčadi ciljaju finale lige i borbu za titulu…

Veliko finale Zapadne konferencije počinje večeras kada se u prvom susretu sastaju Minnesota Timberwolvesi i Dallas Mavericksi. Minnesota ima prednost domaćeg parketa, ali i teret teške serije protiv Denver Nuggetsa u kojoj su slavili u sedmoj utakmici u Coloradu.

Igraj na Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to luda serija u kojoj su Timberwolvesi sjajno krenuli i dobili prve dvije utakmice u Denveru čime su stavili aktualne prvake u probleme, no onda slijedi silovit odgovor Nuggetsa koji rade preokret i dolaze do vodstva 3-2. U tim trenucima činilo se da Nuggetsi jure prema finalu, ali Timberwolvesi su imali spreman odgovor i dobili su naredne dvije utakmice, od kojih drugu u Denveru.

Nakon tako odrađene serije Timberwolvesi s ogromnim samopouzdanjem ulaze u seriju protiv Dallasa koji je imao utakmicu manje u polufinalu Konferencije protiv Oklahoma City Thundera. Mavericksi su slavili s 4-2 u seriji.

Posebno dramatična bila je posljednja utakmica koja je odlučena u posljednjim sekundama, a Mavericksi su slavili sa 117:116. Iako su Timberwolvesi i Nuggetsi igrali sedmu utakmicu, Dallas je imao samo jedan dan odmor više.

Mavericksi imaju više iskustva u ovoj fazi doigravanja, već su dva puta bili i u finalu lige, a 2011. godine na krilima Dirka Nowitzkog su osvojili titulu NBA prvaka.

Timberwolvesi imaju samo jedno konferencijsko finale i to iz ere Kevina Garnetta prije točno 20 godine, tada su ih zaustavili LA Lakersi. No sve je to davna priča, danas su neka druga imena u igri, na jednoj stranu Luka Dončić i Kyrie Irving, a na drugoj strani Anthony Edwards, Karl-Anthony Towns, Rudy Gobert

Mjesto, vrijeme

Minneapolis, Target Center, 2:30

Nedostaju

Minnesota Timberwolves: Jaylen Clark (ozljeda)

Dallas Mavericks: Maxi Kleber, Olivier Prosper (ozljede)

Prošli dvoboj

Četiri puta ove sezone sastali su se Timberwolvesi i Mavericksi, a Minnesota je slavila u tri utakmice. Dvije od tri pobjede bile su vrlo uvjerljive, a Dallas je jedinu pobjedu upisao na svom parketu sa 115:108.

Prognoza

Obje momčadi su u odličnom raspoloženju, pune samopouzdanja, a Timberwolvesi će svakako napraviti sve da im se ne ponovi neopreznost kao protiv Nuggetsa i da olako izgube domaće utakmice. U ovaj susret ulaze kao blagi favorit, a za ostatak serije, vidjet ćemo.

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!