Rukomet

Hrvatski rukometaši u drugom potu u ždrijebu Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • subota, 25.05.2024.
Hrvatski rukometaši u drugom potu u ždrijebu Svjetskog prvenstva
Foto: Pixsell

Hrvatska je zajedno s Norveškom i Danskom domaćin Svjetskog prvenstva za rukometaše sljedeće godine. Ždrijeb skupina bit će održan u Zagrebu 29. svibnja...

Sljedećeg tjedna hrvatski rukometaši saznat će protivnike u skupini na Svjetskom prvenstvu kojem će biti ujedno i domaćin.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Reprezentacije su podijeljene u četiri jakosne skupine, a Hrvatska je smještena u drugu.

Osim Hrvatske u drugoj jakosnoj skupini još se nalaze i Portugal, Austrija, Island, Nizozemska, Španjolska, Italija i Češka. To su reprezentacije s kojima Hrvatska neće biti u skupini.

Isto tako neće moći biti u skupini s Danskom i Norveškom koje su u prvom potu, a tamo su još Švedska, Njemačka, Mađarska, Slovenija i Egipat.

I u trećoj jakosnoj skupini ima reprezentacija koje nisu naš najpoželjniji izbor, a u nju su smješteni Poljska, Sjeverna Makedonija, Katar, Brazil, Argentina, Kuba, Japan i Alžir.

Četvrta jakosna skupina nudi Bahrein, Tunis, Čile, Kuvajt, Zelenortske Otoke, Gvineju, SAD i Švicarsku.

Ždrijeb u dvorani Vatroslava Lisinskog počinje 29. svibnja u 19:30 sati.

Zemlje domaćini mogle su same birati grad i skupinu u kojoj će igrati. Tako je Danska odabrala skupinu B u Herningu. Tu će joj društvo praviti Njemačka koja je raspoređena u skupinu A. Norveška je odabrala Berum/Oslo, a skupina je E. U tom gradu nalazi se i druga moćna skandinavska ekipa, a riječ je o Švedskoj. Oni su u skupini F. Hrvatska je pak, odlučila igrati u skupini H u Zagrebu. S nama će u Areni biti i susjedi Slovenci koji su smješteni u skupinu G. Budući da jedina ima tri grada domaćina, Hrvatska je mogla prihvatiti još dvije reprezentacije pa je tako odlučila Mađarsku smjestiti u Varaždin, odnosno skupinu D, a Austriju u Poreč gdje će igrati skupina C.

FOTO: Marcus Brandt/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!