Nogomet

Porto protiv prvaka brani titulu pobjednika Portugalskog kupa i izbjegava sezonu bez osvojenog trofeja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.05.2024.
Porto protiv prvaka brani titulu pobjednika Portugalskog kupa i izbjegava sezonu bez osvojenog trofeja
Foto: EPA

Portugalsku nogometnu sezonu zaključit će danas Porto i Sporting iz Lisabona koji se sastaju u finalu Portugalskog kupa…

Danas je na rasporedu finalni susret Portugalskog kupa, novi prvak Sporting iz Lisabona hvata dvostruku krunu, a Porto, koji je prošlosezonski osvajač ovog trofeja, pokušat će izbjeći sezonu bez osvojenog trofeja što za njega nije tipično.

Igraj na Porto - Sporting na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Porto je prošle godine otišao do kraja i osvojio ovaj trofej slaveći s 2:0 protiv Brage u finalu igranom u Oeirasu. Andre Horta autogolom početkom drugog poluvremena otvorio je put Portu prema trofeju, a konačnih 2:0 postavio je Otavio.

Ove sezone Porto se u natjecanje uključio u trećem kolu gdje je za prvog protivnika imao amatersku momčad Vilar de Perdizes te je slavio s 2:0. Jednostavan posao imao je i u četvrtom kolu, ponovno je igrao protiv amaterskog protivnika Montalegrea i slavio s 4:0.

Osmina finala donijela je prvog ozbiljnijeg protivnika, igrao je protiv prvoligaša Estorila i uvjerljivo slavio u gostima s 4:0 uz hat-trick Evanilsona. Četvrtfinale je donijelo dvoboj protiv Santa Clare i pobjedu 2:1 izborenu preokretom u drugom poluvremenu. U borbi za finale našao se s Vitorijom Guimaraes te je upisao pobjedu u oba susreta.

U trećem kolu u natjecanje se uključio i Sporting koji je krenuo protiv niželigaša Olivaisa i upisao pobjedu 3:1. Četvrto kolo donijelo mu je najlakši posao i domaći dvoboj protiv Dumiensea koji je lakoćom svladan s visokih 8:0.

Nekih većih problema za Sporting nije bilo niti u osmini finala gdje je ugostio Tondelu i lakoćom slavio s 4:0. Četvrtfinale je također riješeno rutinski s 3:0 protiv Uniao Leirije da bi polufinale donijelo dva dvoboja s Benficom. Prvi susret otišao je na stranu Sportinga s 2:1 dok je u uzvratu bilo 2:2.

Što su rekli

Sergio Conceicao, trener Porta. "Čeka nas kompetitivan i težak protivnik koji ne zna za poraz još od ožujka. Svakako treba naglasiti da je iznimno dobro vođen od strane jako kvalitetnog trenera kojem treba čestitati na svemu ostvarenom i koji ima sjajnu budućnost ispred sebe."

Ruben Amorim, trener Sportinga: "Cilj nam je osvojiti prvu dvostruku krunu nakon više od 20 godina. Posljednji put osvojena je prije 22 godine i znamo koliko bi značila klubu. Rekordi nešto znače samo na papir, nas više zanimaju trofeji, a sada imamo priliku osvojiti još jedan protiv sjajne momčadi."

Mjesto, vrijeme, sudac

Oeiras, Estadio Nacional, 18:15

Sudac: Fabio Verissimo

Nedostaju

Porto: Zaidu (ozljeda)

Sporting: Adan, Israel, Matheus Reis (ozljede)

Prošli dvoboj

U dva ovosezonska dvoboja Porto ne zna za pobjedu. Sporting je slavio kod kuće s 2:0, a u Portu je bilo 2:2.

Prognoza

Bez obzira na snagu Sportinga, Porto ima solidne šanse za osvajanje trofeja.

FOTO: EPA/HUGO DELGADO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!