Tenis

Nadal: 'Velike su šanse da se neću više vraćati na Roland-Garros, ali ne mogu reći da je 100 posto'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.05.2024.
Nadal: 'Velike su šanse da se neću više vraćati na Roland-Garros, ali ne mogu reći da je 100 posto'
Foto: EPA

Rafael Nadal u odličnom meču poražen je od Alexandera Zvereva i u govoru nakon meča potvrdio kako je vjerojatno odigrao svoj posljednji meč na ovom turniru, iako nije rekao da je to i sto posto sigurno...

Rafael Nadal prvi put u karijeri ispao je u prvom kolu Roland-Garrosa, a lako moguće i posljednji put. Nije imao sreće sa ždrijebom, naišao je odmah na Alexandera Zvereva koji je u sjajnoj formi i svakako jedan od glavnih kandidata za titulu u Parizu.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zverev je slavio sa 6:3, 7:6, 6:3 u meču u kojem se Nadal borio i imao odličnih trenutaka, ali osjetilo se da mu nedostaje mečeva.

"Iskreno ne znam što bih rekao, hvala Rafi u ime cijelog teniskog svijeta. Gledao sam ga od malih nogu i imao sam sreće da sam mogao igrati protiv njega, dva puta na ovom prekrasnom terenu. Danas nije moj dan, danas je Rafin dan", rekao je nakon meča Zverev svjestan kako je ovo vjerojatno posljednji Nadalov meč na French Openu.

Nadal na kraju nije bio nezadovoljan svojim nastupom.

"Istina je da nisam imao baš idealnog protivnika za prvo kolo, imao sam svojih prilika, ali nije bilo dovoljno za igrača poput Sasche."

Unatoč porazu dobio je ovacije s tribine što se i očekivalo.

"Nevjerojatna je količina osjećaja koje sam dobio na ovom terenu svih ovih godina. Nikada nisam mislio da ću biti ovdje i s 38 godina, sa svim uspjesima koje sam ostvario i s toliko trofeja ostvarenih ovdje. Velike su šanse da se neću više vraćati na Roland-Garros, ali ne mogu reći da je 100 posto sigurno. Volim putovati s obitelji, uživam igrati ovdje i moje tijelo se osjeća bolje nego prije dva mjeseca", ostavio je Nadal odškrinuta vrata.

No u Parizu bi se mogao pojaviti na Olimpijskim igrama.

"Nadam se da ću biti ovdje za vrijeme Olimpijskih igara, to me trenutno motivira."

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!