Košarka

Celticsi u finalu NBA lige, Pacersi ponovno bili blizu, ali nisu dovršili posao

Branimir Korać • utorak, 28.05.2024.
Celticsi u finalu NBA lige, Pacersi ponovno bili blizu, ali nisu dovršili posao
Foto: EPA

Boston Celticsi prvi su finalisti NBA lige. Celticsi su u finalnoj seriji Istočne konferencije s 4-0 eliminirali Indiana Pacerse...

Boston Celticsi, glavni favoriti za titulu NBA prvaka, izborili su prolaz u finale lige osvojivši titulu prvaka Istoka. Celticsi su u finale prošli metlom protiv Pacersa.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ovogodišnjem doigravanju Boston je dosad izgubio samo dvije utakmice, a dobio ih je 12. Po jedan poraz upisan je protiv Heata i Cavaliersa dok su Pacerse ispratili s čistih 4-0.

Na papiru se čini vrlo lako, ali na parketu je bilo dosta teže. Samo jedna utakmica završila je glatko i prije same završnice, ostale tri su bile na jedan posjed. U svemu tome bolje se snašao Boston koji je ipak znao dovršiti utakmice i proslaviti pobjedu.

I u četvrtoj utakmici nije igrao Tyrese Haliburton, a Indiana je propustila veliku priliku. Imala je u posljednjoj dionici prednost, ali je potpuno pala u završnici.

Na pet i pol minuta do kraja Pacersi su vodili 98:90, ali tri i pol minute prije kraja ubacili su svoje posljednje poene na susretu preko Pascala Siakama za 102:98.

Tatum i Brown su za manje od minute izjednačili, a 45 sekundi prije kraja Derrick White pogađa tricu za konačnih 105:102.

Ubrzo tricu promašuje Andrew Nembhard, zatim na drugoj strani i Tatum, ali Jrue Holiday hvata skok u napadu i tu je priči kraj.

Celticse su predvodili Jaylen Brown s 29 poena i šest skokova i Jayson Tatum s 26 poena, 13 skokova i osam asistencija.

Kod Pacersa Andrew Nembhard ubacio je 24 poena, deset asistencija i šest skokova, a Pascal Siakam dodao je 19 poena i deset skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Boston Celtics 102:105 (0-4)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!