Nogomet

Lider švedskog prvenstva odigrat će prije ostalih susret 17. kola

Branimir Korać • utorak, 28.05.2024.
Lider švedskog prvenstva odigrat će prije ostalih susret 17. kola
Foto: EPA

Šveđani su odigrali 11 kola tamošnjeg prvenstva, a danas će se sastati vodeći Malmö i Elfsborg u unaprijed odigranom susretu 17. kola…

Nakon 11 odigranih kola švedskog prvenstva na vrhu ljestvice nalazi se Malmö koji je skupio dosad tri boda više od drugoplasiranog Djurgardena i danas ima priliku tu prednost dodatno povećati.

Igraj na Malmö - Elfsborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Unaprijed će odigrati utakmicu 17. kola protiv Elfsborga, u ovaj susret ulazi kao priličan favorit i iz njega očekuje isključivo sva tri boda.

U dosadašnjem dijelu sezone Malmö je skupio devet pobjeda te samo po jedan remi i poraz. Poražen je u gostima upravo protiv današnjeg protivnika koji je bio bolji s 3:1 dok je remizirao u gostima kod Hackena s kojim je odigrao 2:2.

Elfsborgov problem su utakmice u gostima, u pet dosad odigranih utakmica upisao je jednu pobjedu i to kod posljednjeplasiranog Vasterasa kojeg je svladao s 1:0, a četiri puta je poražen.

Inače, na ukupnoj ljestvici Elfsborg je u sredini poretka na osmom mjestu s već sada dvoznamenkastim zaostatkom, zaostaje punih 12 bodova. Kako je tipična domaćinska momčad, danas će mu biti jako teško kod momčadi koja je na svom stadionu stopostotna s gol razlikom 14:0 u pet utakmica.

Domaćin ima određenih problema s ozljedama što pruža malu nadu Elfsborgu, ali Malmö ima širok kadar i pokrpat će se.

Što su rekli

Henrik Rydstrom, trener Malmöa: "Bit će to drugačioji meč od našeg posljednjeg s Kalmarom, očekujemo da će Elfsborg igrati fizički i vrlo čvrsto, igrat će okomito i na kontranapade. Igraju s puno prekida i razbijaju ritam protivnika. Znamo da nas očekuje zahtjevan i težak protivnik, fizički jako zahtjevan."

Mjesto, vrijeme, sudac

Malmö, Eleda Stadion, 19:00

Sudac: Joakim Östling

Nedostaju

Malmö: Gudjohnsen, Holmquist, Lewicki, Moisander (ozljede)

Elfsborg: Hult (ozljeda)

Prošli dvoboj

U prvom ovosezonskom dvoboju Malmö je poražen s 3:1. Vodio je 3:0 nakon golova Zenelija i Hedlunda te autogola Olssona, a smanjio je Jorgensen deset minuta prije kraja.

Prognoza

Malmö je priličan favoprit u ovom dvoboju i očekuje se njegova pobjeda. Gosti bi bili presretni i s bodom, ali teško će do njega doći.

FOTO: EPA/HUGO DELGADO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!