Nogomet

Dva austrijska kluba u borbi za zadnju europsku poziciju

Petar Jenjić • utorak, 28.05.2024.
Dva austrijska kluba u borbi za zadnju europsku poziciju

U austrijskoj borbi za mjesto u kvalifikacijama Konferencijske lige, snage odmjeravaju Hartberg i Austria Beč. Prvi dvoboj otišao je na stranu ekipe iz glavnog grada, a Hartberg će pred svojim navijačima po drugi puta u povijesti pokušati izaći u Europu...

Večeras je na rasporedu uzvratna utakmica razigravanja u austrijskoj Bundesligi za mjesto u kvalifikacijama Konferencijske lige. Snage odmjeravaju Hartberg i Austria Beč, današnji gosti su u blagoj prednosti, a dvoboj koji kreće od 19 sati sudit će Walter Altmann.

Igraj na Hartberg - Austria Beč na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tri su kluba krenula u borbu za mjesto u Konferencijskoj ligi. Austria Beč u polufinalnom dvoboju slavila je u gostima kod Wolfsbergera rezultatom 1:2, a junak pobjede bio je Dominik Fitz koji je postigao slavljenički gol u 94. minuti susreta. Hartberg je čekao pobjednika i dočekao.

Momčad iz Beča bila je domaćin u prvoj utakmici koja se igrala prije četiri dana te slavila s 2:1. Domaćin je vodio golovima Jamesa Hollanda i Fitza, dok je zaostatak smanjio Maximilian Entrup i povećao šanse svojoj ekipi uoči uzvratnog dvoboja pred svojim navijačima.

Tijekom regularnog dijela sezone ove dvije momčadi odigrale su još dvije međusobne utakmice. Hartberg je kod kuće slavio s 2:1, dok je Austria bila bolja na svom terenu rezultatom 3:1. Prvi dio sezone Hartberg je završio na petom mjestu, na kojem je ostao i nakon Lige za prvaka. S druge strane, Austria Beč završila je na sedmom mjestu, a u Ligi za ostanak na drugom iza Wolfsbergera.

Bečka Austria želi se vratiti u europske kvalifikacije drugu godinu zaredom, dok je njihov protivnik samo jednom do sada igrao iste. U sezoni 2020./21. igrao je drugo pretkolo Europske lige, ali bolji je bio Piast Gliwice.

U kadru Hartberga zbog akumuliranih kartona ne bi trebalo biti Donisa Avdijaja i Jurgena Heila, dok bi dvoboj zbog ozljede trebao preskočiti Fabian Ehmann. U redovima gostujućeg sastava, više igrača ima probleme s ozljedama. To su: Ziad El Sheiwi, Marko Raguž, Romeo Vučić, Lucas Galvao, Marvin Martins i Florian Wustinger, dok se u kadar vratio Reinhold Ranftl.

Što su rekli

Christian Wegleitner, trener Austrije: "Htjeli smo ostvariti dobar rezultat kod kuće uoči uzvrata i mislim da smo u tome uspjeli. Naravno, velik je izazov odigrati četiri utakmice unutar 11 dana, ali sutra možemo doći do našeg velikog cilja. Sutra ćemo svi stisnuti gas posljednji put, nakon čega ćemo imati dovoljno vremena za odmor."

Johannes Handl, igrač Austrije: "Još je jedna utakmica ostala, atmosfera u ekipi jako je dobra. Domaća utakmica bila je isto dobra, regenerirani smo koliko je to moguće biti u ovom trenutku."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Hartberg, Hartberg, 19:00

Sudac: Walter Altmann

Nedostaju

Hartberg: Avdijaj, Heil (kartoni), Ehmann (ozljeda)

Austria Beč: El Sheiwi, Raguž, Wustinger, Galvao, Martins, Vučić (ozljede)

Zadnji susret

Austria Beč u prvom je dvoboju ovog razigravanja došla do pobjede od 2:1.

Prognoza

Jedan gol zaostatka nije prevelik, ali mogao bi biti itekako presudan. Večeras očekujemo barem tri pogotka, a barem po jedan trebao bi završiti u svakoj mreži.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!