Košarka

Dallas Mavericksi imaju prvu meč loptu protiv Minnesota Timberwolvesa

Petar Jenjić • utorak, 28.05.2024.
Dallas Mavericksi imaju prvu meč loptu protiv Minnesota Timberwolvesa
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu četvrta utakmica finala Zapadne konferencije između Dallas Mavericksa i Minnesota Timberwolvesa. Domaćin ima vodstvo od 3-0 u seriji i na jedan je korak od velikog finala...

Nakon što su Boston Celticsi odradili svoj posao u finalu Istoka protiv Indiana Pacersa, završiti seriju s 4-0 u pobjedama imaju i Dallas Mavericksi koji će večeras ponovno ugostiti Minnesota Timberwolvese i tražiti plasman u veliko finale. Utakmica se igra u 02:30 ujutro po hrvatskom vremenu.

Igraj na Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U čak 154 navrata u povijesti doigravanja jedna je momčad imala vodstvo od 3-0 u seriji i do sada se nijednom nije dogodio preokret. Do prije nekoliko godina to se pisalo i za 3-1 u finalnoj seriji pa su to okrenuli Cleveland Cavaliersi. Međutim, Dallas je do sada imao rješenja za sve probleme protiv "Vukova" i moralo bi se pravo čudo dogoditi da se njihov protivnik ponovno primakne.

Prije dva dana domaćin je bolje odigrao prve dvije četvrtine i na poluvrijeme je otišao s osam koševa prednosti (60:52). Taj zaostatka Wolvesi su nadoknadili u trećoj dionici pa je uoči zadnjih 12 minuta rezultat bio poravnat (87:87). Ključnim se pokazala završnica susreta kada su Mavericksi od zaostatka 102:104 napravili seriju od 14:3 za konačnih 116:107.

Rijetko tko je očekivao da će Dallas igrati toliko dobro da će protiv Minnesote voditi s 3-0 u seriji i pred svojim navijačima imati priliku zaključiti posao. Međutim, Luka Dončić i Kyrie Irving izvrsno se nadopunjuju, napadački se priključio P.J. Washington, a tu su još i Daniel Gafford i Derrick Jones Jr. koji odrade posao koji trebaju.

Dallas je odlično obrambeno zatvorio Anthonyja Edwardsa u prve dvije utakmice. Najbolji igrač Minnesote šutirao je svega 33.3 posto, u trećem susretu to je bilo dosta bolje (11/24 iz igre), ali nedostajao je veći doprinos ostalih zvijezda. Prije svega Karla-Anthonyja Townsa koji u cijeloj seriji šutira 15/54 iz igre, a 3/22 za tricu.

I dok kod Minnesote nema prevelikih problema s ozljedama igrača, nešto je drugačija situacija kod Dallasa. Vrlo vjerojatno će dvoboj preskočiti Maxi Kleber zbog ozljede ramena, dok je Luka Dončić isto pod upitnikom, ali očekuje se da će izdržati sve napore.

Dallas Mavericksi do sada su dva puta igrali finale NBA lige. Prvi put, 2006. godine, izgubili su od Miami Heata s 4-2 u seriji, da bi istim rezultatom pet godina kasnije svladala istu momčad. S druge strane, Wolvesima je finale Konferencije izjednačenje najboljeg rezultata iz 2004. godine kada su ispali od LA Lakersa s 4-2.

Što su rekli

Kyrie Irving, igrač Mavericksa: "Ovih 3-0 ništa ne znači u ovom trenutku. Ulazimo u četvrtu utakmicu kao da je još uvijek 0-0 i to je mentalitet koji imamo u svlačionici."

Karl Anthony Towns, igrač Wolvesa: "Šutiram 1500 lopti svaki dan, šutirao sam dobro tijekom doigravanja. Samopouzdanje je jako visoko i imati ovako nesretne odbijance od obruč nije jednostavno. Ne želim se smijati, ali morate. Razočaravajuće je."

Mjesto, vrijeme

American Airlines Center, Dallas, 02:30 po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Dallas: Brown III, Prosper, Livley II (ozljede), Kleber, Dončić (pod upitnikom)

Minnesota: Clark (ozljeda)

Zadnji susret

Mavericksi su na domaćem terenu slavili rezultatom 116:107.

Prognoza

Četvrta utakmica bi mogla biti posljednja, ali s obzirom na kvalitetu Minnesote, očekujemo da bi ipak trebala uzeti barem jednu pobjedu.

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!