Tenis

Vraća se zagrebački Challenger, Dino Prižmić predvodi hrvatske tenisače

HINA, Petar Jenjić • utorak, 28.05.2024.
Vraća se zagrebački Challenger, Dino Prižmić predvodi hrvatske tenisače
Foto: Zvonimir Kuhtić/HINA

Od 2. do 9. lipnja u Zagrebu će se odigrati Challenger turnir, po prvi puta nakon 13 godina. Hrvatske tenisače predvodi Dino Prižmić, a pozivnicu su dobila još dvojica mladih hrvatskih predstavnika...

Nakon dugih 13 godina ATP Challenger Zagreb Open ponovno vraća vrhunski tenis u hrvatsku metropolu i to u sam centar grada, na kultnu Šalatu, a od 2. do 9. lipnja će se u snažnoj međunarodnoj konkurenciji za važne ATP bodove boriti i mladi hrvatski tenisači predvođeni 18-godišnjim Splićaninom Dinom Prižmićem.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Veliko zadovoljstvo mi je nastupiti na turniru u Zagrebu, pred domaćom publikom. To će mi biti veliki pokazatelj da vidim u kakvoj sam formi. Bit će jako dobrih igrača i mladih igrača. Zahvaljujem što sam pozvan i što smo svi dobili priliku igrati pred domaćom publikom kako bi se pokazali u najboljem svjetlu", rekao je aktualni juniorski pobjednik Roland Garrosa na konferenciji za medije održanoj u hotelu The Westin Zagreb.

Direktor turnira Branimir Horvat dodijelio je pozivnice za glavni turnir Splićaninu Luki Mikrutu i 18-godišnjem Osječaninu Mateju Dodigu.

"Stvarno sam presretan biti dio ovog turnira. Zahvaljujem se na pozivnici i svima koji su mi omogućili da bude ovdje. Treniram naporno, želim biti u što boljoj formi i opravdati pozivnicu. Ne stavljam si nikakav pritisak", rekao je Dodig.

"Dino nam je bio prva želja kad smo razmišljali o turniru. Hrvatski igrači su nam uvijek na prvom mjestu. Možemo mu samo poželjeti da bude zdrav, a onda sigurno može doći jako daleko. Matej se isto fantastično razvija. Turnir će biti jak, ima puno dobrih igrača, može se izgubiti i na startu, ali nadamo se da će Matej i ostali naši igrači otići što dalje", rekao je Branimir Horvat koji je treću pozivnicu za glavni turnir dodijelio Japancu Keiju Nishikoriju, hrvatskim ljubiteljima tenisa dobro poznatom iz finala US Opena 2014., kad ga je Marin Čilić pobijedio i osvojio svoj najveći trofej.

“Nishikori se vratio nakon dugog izbivanja zbog ozljede. Evo, pobijedio je u prvom kolu Roland Garrosa. Vidjet ćemo kako će se to razvijati, dogovoreno je da igra, ali ako će doći do drugog tjedna u Parizu, onda neće moći zaigrati kod nas", konstatirao je Horvat.

Značaj ovog turnira prepoznali su i podržali Grad Zagreb te Ministarstvo turizma i sporta.

"Jako smo zadovoljni što će se grad na taj način promovirati u svijetu. Važno nam je što se i kroz takva događanja promovira sport, da naši građanke i građani imaju priliku vidjeti vrhunske sportske događaje", rekla je Kristina Singer, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

“Čestitam organizatoru što je na kultnu Šalatu vratio ovakav važan sportski događaj, jer su sve razine natjecanja, a posebno u tenisu, iznimno bitne. Ovo je enormna promocija Republike Hrvatske kao uspješnog organizatora. U zadnjih osam godina smo u organizaciju velikih sportskih manifestacija uložili 45 milijuna eura, a ove godine 13 milijuna eura. To je i zalog za prepoznavanje Hrvatske kao sportske nacije", istaknuo je Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport pri Ministarstvu turizma i sporta.

Zagreb Open će biti zamašnjak revitalizacije SRC Šalata.

"Grad Zagreb je izdvojio znatna sredstva za sportske objekte, a dio tih sredstava će se preliti i na Šalatu. Ako već ne za ovaj, za sljedeći turnir ćemo uistinu imati reprezentativan objekt. Uvjeren sam da će u tehničkom smislu Šalata biti spremna i za ovaj turnir", izjavio je Boro Stipić, pomoćnik ravnatelja ustanove Upravljanje sportskim objektima.

Svojim je dolaskom ovu konferenciju za medije uveličao i Goran Ivanišević, koji je bio dugogodišnji pomoćnik direktora Branimira Horvata za vrijeme održavanja Zagreb Indoorsa.

"Branko i ja smo imali uspješne Indoorse. Bilo je interesantno i uspješno. Drago mi je da će Šalata biti uljepšana, jer je postala malo ‘retro’. Ovaj turnir je odskočna daska mladim momcima, Dino Prižmić je već odskočio, ali tu je još puno mladih tenisača kojima će ovo biti odskočna daska. Veselim se i jedva čekam da se na prekrasnoj Šalati dogodi ovaj turnir i da za sve bude ugodno", rekao je legendarni hrvatski tenisač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!