Tenis

'Kišni' problemi na Roland-Garrosu, na čekanju i hrvatski predstavnici

HINA, Petar Jenjić • utorak, 28.05.2024.
'Kišni' problemi na Roland-Garrosu, na čekanju i hrvatski predstavnici
Foto: EPA

Veliki problemi muče organizatore Roland-Garrosa zbog vremenskih neprilika. Kroz cijeli tjedan najavljuje se kiša, a tijekom utorka igraju se samo mečevi na dva glavna, natkrivena terena...

Organizatori Roland-Garrosa, teniskog Grand Slam turnira u Parizu, mogli bi zbog vremenskih neprilika imati velike probleme tijekom aktualnog tjedna.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utorak je počeo kišom te su svi mečevi na čekanju osim onih koji su postavljeni na dva glavna terena, Philippe-Chatrier i Suzanne-Lenglen. Ta dva terena se mogu natkriti i na njima se mogu normalno održavati mečevi.

Zbog kiše su na čekanju i dvije hrvatske tenisačice koje su trebale igrati svoje mečeve prvog kola ovog utorka. Petra Martić je kao prva, od 11 sati po hrvatskom vremenu, trebala igrati protiv domaće tenisačice Kristine Mladenović, dok je kao drugi meč od 11 sati na terenu broj 12 bila postavljena Lucija Ćirić-Bagarić koja igra protiv Amerikanke Peyton Stearns.

Aktivan bi u utorak, dozvoli li kiša, trebao biti i hrvatski tenisač Nikola Mektić sa svojim partnerom Wesleyjem Koolhofom u prvom kolu igre parova.

Pitanje je tko će i koliko moći igrati u utorak jer je za veliki dio dana najavljena kiša, a još su gore prognoze za srijedu. Do kraja tjedna velikim dijelom bi kišni dani trebali biti i četvrtak te subota što dodatno komplicira situaciju tenisačicama, tenisačima, navijačima i organizatorima.

Tijekom prva dva dana, dok se moglo igrati, dvije hrvatske tenisačice su izborile drugo kolo Roland Garrosa, Jana Fett i Donna Vekić.

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!