Tenis

Ćirić Bagarić tijesno poražena na startu Roland-Garrosa, Amerikanka se provukla u drugo kolo

Mihaela Bradovski, Petar Jenjić • utorak, 28.05.2024.
Ćirić Bagarić tijesno poražena na startu Roland-Garrosa, Amerikanka se provukla u drugo kolo

62. igračica svijeta, Amerikanka Peyton Stearns, zaustavila je Luciju Ćirić Bagarić u trećem setu nakon velike borbe...

Iako je zaustavljena u prvom kolu, Lucija Ćirić Bagarić dugo će pamtiti ovaj Roland-Garros. Prvi put je nastupila u glavnom ždrijebu i odmah je odigrala vrlo dobar meč protiv Amerikanke Peyton Stearns.

Igraj na Roland-Garros (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prva tri gema vidjeli smo po jedan break sa svake strane, da bi Stearns napravila novi za 5:3 pa odservirala za set. U drugom je setu Amerikanka dva puta imala po break prednosti, a dva puta vraćala se hrvatska predstavnica.

Nakon trećeg breaka Stearns je servirala za pobjedu i imala dvije vezane meč lopte, no Ćirić Bagarić uspjela se izvući i poravnati na 5:5. Vidjeli smo još po jedan break sa svake strane pa je set otišao u tie-break.

Odlično je krenula hrvatska predstavnica u 13. igri i povela 4:0, ali je s četiri vezana poena uzvratila njena protivnica. Stearns je u velikoj drami imala još tri meč lopte, ali nijednu nije iskoristila. Svoju prvu set loptu iskoristila je hrvatska predstavnica za konačnih 10:8.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Ćirić Bagarić odlično krenula i došla do breaka, ali Amerikanka je napravila preokret i stigla do servisa za meč. Hrvatska tenisačica se uspjela spasiti, došla je do produženog tie-breaka gdje je Stearns ipak bila bolja s 10:6.

U konačnici osam breakova Hrvatice i devet Amerikanke, Stearns je imala sedam neprisiljenih pogrešaka više i to je jedini statistički dio u kojem je jedna igračica odskakala.

Roland-Garros, 1. kolo:
Peyton Stearns - Lucija Ćirić Bagarić 6:3, 6:7(8), 7:6(6)

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!