Košarka

Minnesota i dalje na životu, pobjedom u Dallasu smanjila u seriji

Branimir Korać • srijeda, 29.05.2024.
Minnesota i dalje na životu, pobjedom u Dallasu smanjila u seriji
Foto: EPA

Dan nakon što je Boston metlom izbacio Indianu i izborio prolaz u finale NBA doigravanja, isto nije pošlo za rukom Dallasu. Poražen je kod kuće od Minnesote sa 105:100...

Dallas Mavericksi morat će još naporno raditi da bi se domogli NBA finala. Očekuje ih peta utakmica u Minneapolisu, imali su 3-0 u seriji i četvrtu utakmicu na svom parketu, ali Minnesota se izvukla i smanjila na 3-1.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Serija se sada seli u Minneapolis gdje će Timberwolvesi tražiti pobjedu s kojom bi smanjili na 3-2 u seriji, a onda povratak u Dallas. Još uvijek su jako daleko od čudesnog preokreta i povratka iz zaostatka 3-0, Dallasova prednost je i dalje ogromna.

Ne može se reći da je Dallas olako shvatio ovu utakmicu i da nije ušao dovoljno čvrsto u utakmicu, bila je to samo još jedna slična utakmica onima kakve su dosad ovi protivnici odigrali, samo što su prve tri otišle na stranu Dallasa, a ova na stranu Minnesote.

Razlike između ovih protivnika i dalje su male, odlučuju detalji i tako će biti i u nastavku serije.

Ovdje je važnu ulogu igrao Karl-Anthony Towns koji je ubacio tri trice u posljednjoj dionici i odveo Minnesotu na 98:90.

Minutu prije kraja uspio se Dallas spustiti na tri poena zaostatka, ali Minnesota je odgovorila.

13 sekundi prije kraja Dončić ubacuje nemoguću tricu pod prekršajem, smanjuje na minus tri i ima slobodno bacanje, međutim nije ga pogodio, na drugoj strani Naz Reid polaže za plus pet i tu je priči kraj.

Anthony Edwards ubacio je 29 poena uz deset skokova i devet asistencija, Towns je dodao 25 poena uz pet skokova, a Rudy Gobert 13 poena uz deset skokova.

Kod Dallasa Dončić je bio na 28 poena, 15 skokova i deset asistencija, a Kyrie Irving dodao je 16 poena.

NBA:
Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 100:105 (3-1)

FOTO: EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!