Nogomet

Livaković: 'Od Španjolske smo u Rotterdamu bili bolji, ali to je jako kvalitetna reprezentacija'

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.05.2024.
Livaković: 'Od Španjolske smo u Rotterdamu bili bolji, ali to je jako kvalitetna reprezentacija'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska jedinica Dominik Livaković bit će važan faktor hrvatske reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu. Upravo o njemu će dosta ovisiti kakav će plasman Hrvatska ostvariti...

Ljetos je i Dominik Livaković napustio Maksimir i zaputio se u inozemstvo. Odlazak u Fenerbahče za njega je bio stresan, uz Dinamo je vezan, a osim toga ovo mu je i prvi inozemni angažman.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na kraju je ipak zadovoljan, sezonu ocjenjuje pozitivnom iako u Turskoj nije došao do titule prvaka.

"Odlazak iz Dinama mi je teško pao, puno godina sam proveo u tom klubu. Odlazak u Fenerbahče bio je velika prekretnica, ali jako sam zadovoljan kako sam tamo primljen. Sezonu bih ocijenio pozitivnom, plasirali smo se na Euro, klub je ostvario rekordan broj bodova, a jako sam ponosan što sam bio sedmi u izboru France Footballa za najboljeg vratara, to je nešto posebno", kaže Livaković za Sportske novosti.

Pred Livakovićem je nastup na Europskom prvenstvu gdje će prvi protivnik biti Španjolska.

"Sve posljednje tri utakmice s njima su bile dosta tijesne, nažalost dva puta je otišlo na njihovu stranu i to u osmini finala Eura i finalu u Ligi nacija. U Rotterdamu smo bili bolji, ali nismo imali sreće. Španjolska je jako kvalitetna reprezentacija i jako težak protivnik."

Pratio je Livaković i što se događa u Dinamu koji je na kraju uzeo sve trofeje koje je u domaćim natjecanjima mogao uzeti.

"Dinamo je imao na kraju odličnu sezonu, kada je bilo teško pokazao je šampionski gard. Pratim ga stalno, Dinamo ima posebno mjesto u mojem srcu, tamo sam proveo veliku većinu mladosti i jako sam povezan s ljudima.."

Radnu temperaturu uhvatio je Ivan Nevistić koji je jako dobro branio u drugom dijelu sezone.

"On je odličan golman, bio je jedan od najvažnijih igrača za naslov, a znam koliko je teško kada moraš imati jednu dobru obranu, što se često događa u Dinamu."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!